Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nemocnica AGEL Handlová zakázala návštevy

Dátum: 22.07.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 2411
Nemocnica AGEL Handlová zakázala návštevy

Vzhľadom na zhoršenie epidemiologickej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 Nemocnica AGEL Handlová opätovne sprísnila režim. 

Od stredy 22. júla 2020, dochádza v handlovskej nemocnici k zákazu návštev hospitalizovaných pacientov na lôžkach oddelenia dlhodobo chorých, ako aj v Senior centre Svätej Kataríny, n.o.. Okrem tohto opatrenia platí aj naďalej používanie osobných ochranných pomôcok, zvýšená dezinfekcia v priestoroch zdravotníckeho zariadenia a povinné je prekrytie horných dýchacích ciest.

Ako informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK, Martina Pavliková, triáž (prvotné zhodnotenie zdravotného stavu) je v pri vstupe do nemocnice zrušená, avšak teplota a cestovateľská anamnéza je pacientom a sprevádzajúcim osobám zisťovaná priamo v ambulanciách nemocnice. Zároveň sa pri návšteve lekára vypisuje dotazník. Novým opatrením je aj to, že pacienti, ktorí idú na plánovaný alebo akútny operačný zákrok, musia podstúpiť testovanie na COVID-19.  Vedenie nemocnice zakazuje tiež akýkoľvek voľný pohyb osôb vo vnútorných priestoroch nemocnice, ktorý nie je viazaný na poskytnutie zdravotnej starostlivosti.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.