Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kosiť sa bude v meste do výšky rozpočtovaných financií na tento rok

VIDEO
Dátum: 23.05.2023
Počet videní: 1733
2 min. čítania
Kosiť sa bude v meste do výšky rozpočtovaných financií na tento rok

Začiatkom mája začala spoločnosť Hater-Handlová kosiť verejné priestranstvá v meste.

V tohtoročnej sezóne má naplánované tri kosby je však limitovaná výškou financií, ktoré sú v tomto roku na kosenie vyčlenené z mestského rozpočtu, čo je 100 tis. eur. V prípade, že finančné zdroje nebudú postačovať, kosiť sa bude menej, resp. sa budú musieť prehodnotiť lokality.

Plochy na kosenie ostávajú v pláne zatiaľ  nezmenené, avšak spoločnosť musí reagovať na samotný rast trávy a poveternostné podmienky ako i bezpečnosť pri práci pre koscov. Stáva sa, že obyvatelia sa sťažujú, že kosci začínajú kosiť v skorých ranných hodinách. Týmto mesto Handlová ďakuje za trpezlivosť. Kosenie prebieha výlučne v prípade priaznivých poveternostných podmienok. Ak je príliš  horúco je možné kosiť v skorých ranných hodinách, ak je daždivo kosačky nevyužívajú ani majitelia vo svojich záhradách.

Vlani spoločnosť Hater-Handlová zakúpila nová kosačku a krovinorez, tento rok spoločnosť pripravuje mapu, aby si obyvatelia mohli pozrieť, kde sa v Handlovej kosí. V prípade, že Handlovčania majú záujem pomôcť ako pomocná pracovná sila pri kosení verejných priestranstiev, môžu sa spojiť so spoločnosťou Hater-Handlová a dohodnúť si podmienky spolupráce.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.