Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Angličtina pre predškolákov je veľmi populárna!

VIDEO
Dátum: 26.02.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1436
Angličtina pre predškolákov je veľmi populárna!

Výučba v materských školách vznikla vďaka spolupráci s Centrom voľného času.

Centrum voľného času Handlová v spolupráci s Materskou školou SNP Handlová a jej elokovanými pracoviskami začalo v školskom roku 2022/2023 výučbu anglického jazyka. Záujem bol veľký, prihlásilo sa 117 predškolákov. Angličtina sa vyučuje hravou formou profesionálnymi učiteľkami:

Lucy Binkowski s 20 ročnými skúsenosťami vo Veľkej Británii, kde študovala a pracovala ako učiteľka v súkromnej materskej škole

Mariana Findrová, ktorá študovala na FHV UMB Banská Bystrica (anglický-francúzsky jazyk) a venuje sa výučbe anglického jazyka už viac ako 10 rokov.

„Ja si osobne myslím, že na predstavenie cudzieho jazyka dieťaťu nie je nikdy priskoro. Predprípravu na intenzívnejšiu výučbu je vhodné začať práve v predškolskom veku. Na hodinách s deťmi spievame, tancujeme, čítame knižky, hráme hry, tvoríme, učíme sa básničky, hráme divadielka, cvičíme a mnoho ďalšieho,“ povedala Lucy Binkowski.

Podľa jej ďalších slov preciťovaním emócií a prežitých zážitkov si deti ľahšie zapamätajú nové slovíčka a frázy, ktoré sa im podvedome zafixujú bez toho, aby si vôbec uvedomovali, že sa učia.

„Deti si tak rozvíjajú nielen jazykové schopnosti a grafomotorické zručnosti, ale aj kreativitu, rozširujú si vedomosti o kultúre anglicky hovoriacich krajín, trénujú si pamäť a sústredenosť. Budujú si zdravé sebavedomie a sú hrdé na seba, keď sa naučia niečo nové. Vždy sa tešia na ďalšie hodiny a my sme radi, že ich naša výučba baví,“ uzavrela Binkowski.

Špeciálne poďakovanie patrí riaditeľke MŠ Mgr. Marcele Jakubíkovej za vynikajúcu spoluprácu a za to, že pod jej vedením sa táto skvelá myšlienka výučby anglického jazyka môže realizovať. Taktiež ďakujeme Spoločnému školskemu úradu mesta Handlová Mgr. Andrei Bacúšan Nevolnej, PhD za nápad a podporu. Thank you!

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.