Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Banícku rallye absolvovali dve posádky na elektromobiloch

GALÉRIA
Dátum: 11.09.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1619
Banícku rallye absolvovali dve posádky na elektromobiloch

Absolútnym víťazom sa stala posádka Rudolf Madaj a Marek Madaj z Bojníc. Marek si odniesol tiež titul najlepší Mladý navigátor.

V sobotu 10. septembra 2022 odštartovalo z Handlovej na svoju 125 km dlhú trať pätnásť posádok z osemnástich nahlásených, ktoré sa rozhodli aj v tomto roku absolvovať Banícku Rallye. Posádky v označených súťažných autách prechádzali okresmi Prievidza a Bánovce nad Bebravou v troch etapách, ďalšie úlohy plnili súťažiaci na Jankovom Vŕšku. Už 48. ročník tejto mototuristickej súťaže dokončili všetky posádky, ktoré prišli z Nových Zámkov, Martina, Bratislavy, Bojníc, Handlovej, Veľkej Čause, Machulníc, Velčíc, Prievidze a Hviezdoslavova.

Súčasťou rannej prezentácie v Dome kultúry mesta Handlová bola technická rozprava. Po nej boli odštartované posádky v dvojminútových intervaloch od Pamätníka baníkom na Ul. 29. augusta, kde si všetci účastníci pred štartom uctili baníkov položením kytíc. Za všetkých súťažiacich tak urobil prezident Autoklubu Slovenskej republiky, Štefan Mihálik. Za mesto Handlová zástupca primátorky mesta Handlová Radoslav Iždinský a za Automotokub Baník Handlová (AMK Baník Handlová) Arpád Koszta. Tí v sobotné ráno odštartovali účastníkov rallye spolu s Milanom Mátychom z AMK Baník Handlová. Riaditeľom súťaže bol Arpád Koszta, hlavným rozhodcom Richard Magdolen.

Posádky si museli poradiť na rallye jednoduchým šípkovým itinerárom, na sériových autách za bežnej premávky a dodržiavania pravidlá cestnej premávky. Na tajných kontrolných miestach ich dodržovanie kontrolovali hlavní organizátori tejto mototuristickej súťaže, ktorá je i o tom, že účastníci objavia krásy Trenčianskeho kraja. Tradičnou súčasťou rallye bol autoslalom, ktorý absolvujú vodiči súťažných posádok na aute, ktorým súťažia na rallye a už niekoľko rokov sa koná na letisku v mestskej časti Morovno pri Handlovej.  Autoslalom  sa vyhodnocuje ako kategória „O Pohár mesta Handlová“. Okrem absolútneho víťaza sa vyhodnocovala tiež kategória „Mladý navigátor“. Tento rok sme videli na navigátorskom sedadle veľa mladých, ktorí získavajú takto skúsenosti do budúcnosti. Prezident Autoklubu Slovenskej republiky, Štefan Mihálik sa vyjadril vo svojom príhovore v bulletine k rallye, že o Baníckej rallye Handlová bude informovať Európsku chartu pre bezpečnosť cestnej premávky, čo bude príspevok k znižovaniu dopravnej nehodovosti.

Absolútnym víťazom Baníckej rallye 2022 a nositeľom titulu Mladý navigátor sa stala posádka Rudolf Madaj a Marek Madaj z Bojníc, víťazom autoslamu a držiteľom "Pohára mesta Handlová" sa stal Peter Kahún z Handlovej. 

Prvé a posledné štartovné číslo mali posádky, ktoré prišli do Handlovej na súťaž na elektromobiloch. Možno tak symbolicky naznačujú, aké motorové vozidlá  budú medzi sebou súťažiť do budúcna. Vozidlá na elektrický pohon boli na Baníckej rallye po prvýkrát.

Propozície celej tohtoročnej súťaže nájdete v našej aktualite po kliknutí na tento odkaz.

Gratulujeme!

Foto a  text: JP

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.