Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Voči koncesionárovi handlovskej plavárne začal súd konkurzné konanie

Dátum: 23.03.2022
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 2939
Voči koncesionárovi handlovskej plavárne začal súd konkurzné konanie

Veriteľom došla trpezlivosť.

Okresný súd Banská Bystrica začal konkurzné konanie voči dlžníkovi, spoločnosti B.T.I., ktorá rekonštruuje handlovskú plaváreň. Navrhovateľom je veriteľ, spoločnosť MET-KOV z Ladomerskej Viesky a medzi ním označenými veriteľmi je aj dodávateľ bazénov, firma BERNDORF BÄDERBAU.

Pojednávanie o návrhu na vyhlásenie konkurzu nariadil súd pojednávanie na 28. apríla 2022. „Súd vyhlásil konkurzné konanie, na základe ktorého môže byť konkurz vyhlásený. Súd teraz bude skúmať všetky argumenty voči konkurznému subjektu a prijímať jeho námietky. Konkurz začína až jeho vyhlásením. Zatiaľ sa pre mesto nič nemení,“ povedala právnička mesta, Zuzana Hujsiová.

Spoločnosť B.T.I. rekonštruuje handlovskú plaváreň od roku 2018 a mesto firmu opakovane upozorňovalo na nedodržanie zmluvných termínov. Keďže rokovanie s konateľkou spoločnosti B.T.I., Erikou Karovou, riešenie situácie neprinieslo, do hry vstúpili právnici. Od konca minulého roka si obe strany viackrát vymenili návrh Dohody o termíne ukončenia prác na objekte plavárne. Práce na plavárni mali byť podľa návrhu dokončené do piatich mesiacov od ukončenia núdzového stavu vyhláseného vládou SR. Núdzový stav na Slovensku skončil vo februári 2022, dohoda však dodnes podpísaná nebola. Od 1. februára 2022 sa druhým konateľom firmy B.T.I. stal manžel Eriky Karovej, Ján Kara (na fotografii).

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.