Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lokálni podnikatelia môžu získať dotáciu 100 000 eur od MAS Žiar

SÚBOR
Dátum: 25.02.2022
Počet videní: 940
Lokálni podnikatelia môžu získať dotáciu 100 000 eur od MAS Žiar

Informačný deň MAS Žiar pripravila aj pre poľnohospodárov.

Miestna akčná skupina (MAS) Žiar podporuje projekty podnikateľov, ktorí majú záujem podieľať sa na rozvoji územia MAS Žiar, na území od handlovskej po pravniansku dolinu. Podnikatelia môžu na svoje projekty získať až 100 tisíc eur. Finančná podpora je podľa Eriky Jonasovej, projektovej manažérky MAS Žiar, zameraná na potreby nášho územia. „Podpora je určená pre jestvujúcich aj pre začínajúcich podnikateľov, ktorí majú dobrý nápad, ako doplniť chýbajúce služby alebo výrobu v území. Všetky školenia, informácie a konzultácie potrebné k spracovaniu žiadosti sú bezplatné. Finančné prostriedky sú už v území a celý proces od predloženia žiadosti po schválenie prebieha veľmi rýchlo, čo je pre podnikateľov veľmi dôležité.“

MAS Žiar môže podľa Jonasovej podnikateľom ponúknuť aj príklady, ktoré vie v rámci projektov podporiť a sú teda oprávnenými výdavkami. „Prostriedky môžu podnikatelia využiť napríklad na rekonštrukciu kuchyne v reštaurácii, stolársku výrobu, výrobu potravín a nápojov, výrobu materiálov, zriadenie wellness, skvalitnenie služieb, nákup technológie, strojov, zariadení, profesionálneho vybavenia, dopravných prostriedkov atď.“ povedala Jonasová.  

Miestna akčná skupina Žiar pomôže podnikateľom nápad vypracovať do projektu. Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 100 000 eur, čo predstavuje 55% z celkových oprávnených výdavkov. Prepočítané na celkovú investíciu v rámci jedného projektu môže byť jeho hodnota maximálne 181 818 eur. Finančnú podporu môže podnikateľský subjekt získať v rámci výzvy IROP-CLLD-P977-511-001 aktualizácia č.3.

K výzve MAS zameranej na začatie podnikateľskej činnosti pre mladých poľnohospodárov sa uskutoční informačný deň v Miestnom kultúrnom stredisku v Chrenovci-Brusne 12. marca 2022 o 9.30hod. Lektorka Jana Vaverčáková zo zväzu ekologického poľnohospodárstva EKOTREND Slovakia účastníkom podá základné informácie o možnostiach získať finančné prostriedky cez výzvy MAS pre podnikateľský sektor, podmienky poskytnutia príspevku a kritériá pre výber projektov.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Pozvánka poľnohospodári_12_03_2022 Veľkosť: 276.8 kB Formát: pdf Dátum: 25.2.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.