Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Regionálne oslavy dňa baníkov budú!

Dátum: 29.07.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 4946
Regionálne oslavy dňa baníkov budú!

Predbežný termín je 3. - 4. septembra 2021

Vzhľadom na zlepšujúcu sa situáciu (COVID-19) sa predbežne plánuje konanie Baníckeho jarmoku v termíne 3. a 4. septembra 2021. Rozsah a samotné konanie bude podmienené aktuálnymi hygienickými opatreniami.

Zástupcovia Hornonitrianskych baní Prievidza informovali, že neplánujú organizovať Deň otvorených dverí na Bani Handlová, nakoľko pri takomto druhu podujatí je takmer nemožné dodržovať protiepidemické opatrenia. Fáranie vláčikom do bane je príliš kontaktné.

V rámci osláv hlavní organizátori, mesto Handlová, HBP a Združenie miest a obcí hornej Nitry plánujú organizovať v piatok 3. 9. 2021:

  • 13.00 h - Pietna spomienka na cintoríne v Handlovej – v spolupráci s baníckym spolkom
  • 15.00 h - Odovzdávanie ocenení Plaketa za rozvoj baníctva na hornej Nitre v komornom prostredí v obradnej sieni MsÚ Handlová
  • 17.00 h - Nezabudli sme – slávnostná svätá omša v Kostole sv. Kataríny.

Sobota 4. septembra bude venovaná, tak ako vlani, komunitnejším aktivitám, ako je Banícka špacírka a futbal na Hornom konci – Ženatí vs. slobodní. Návrh hudobného programu na oba dni pripravuje Dom kultúry. Z účinkujúci prezradili mená Katarína Koščová, Tina alebo Moja Reč.

PoznFotografia z Pietnej spomienky na cintoríne z roku 2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.