Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Riešime havarijný stav verejného osvetlenia na sídlisku Mostná

Dátum: 01.06.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1086
Riešime havarijný stav verejného osvetlenia na sídlisku Mostná

Dôvodom výpadkov je havária podzemných rozvodov elektrickej energie

V predchádzajúcom a tomto týždni došlo k viacerým výpadkom verejného osvetlenia v lokalite sídliska Mostná v Handlovej.
Aj napriek snahe správcu – Mestského bytového podniku Handlová s.r.o. (MsBP Handlová s.r.o.) a pravidelnému zapínaniu osvetlenia, frekvencia výpadkov enormne narástla.
 
Dôvodom je vzniknutá havária na podzemných elektrických rozvodoch, ktoré z dôvodu ich prestarnutia a zvýšených zrážok, vypínajú ochranu (ističe) a odpoja tak lampy verejného osvetlenia od napájania.
 
Mesto Handlová, správca verejného osvetlenia MsBP Handlová s.r.o. aktuálne situácia riešia, funkčnosť verejného osvetlenia je konzultovaná so spoločnosťou F.I.N.M.O.S, ktorá rekonštruovala niektoré časti verejného osvetlenia v meste.
 
Po dohode všetkých zúčastnených strán mesto plánuje celkový audit elektrických rozvodov verejného osvetlenia na sídlisku Mostná, vyčlenenie finančných prostriedkov a opravu rozvodov.
 
Mesto Handlová ďakuje obyvateľom tejto lokality mesta za trpezlivosť pri riešení havarijného stavu. O postupe opráv bude mesto informovať.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.