Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Navrhnite hrdinu v sociálnych službách

Dátum: 25.04.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1129
Navrhnite hrdinu v sociálnych službách

Prihlášky do ankety Dobré srdce môžete zasielať do 31. mája 2021

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v SR vyhlásila celoslovenskú anketu o najlepších pracovníkov v sociálnych službách: 2. ročník Národnej ceny starostlivosti Dobré srdce. Zamestnávatelia, kolegovia, ale aj prijímatelia sociálnych služieb, či ich príbuzní a známi, ktorí poznajú skvelú opatrovateľku, sestru v sociálnych službách, sociálneho, či iného pracovníka sociálnych služieb, ho môžu prihlásiť na ocenenie.

Hrdinovia tejto doby

Víťazi budú vyhlásení na slávnostnom Galavečere 21. septembra 2021 v Starej tržnici v Bratislave a záznam z tohto večera odvysiela RTVS na dvojke začiatkom októbra. Ako uviedla koordinátorka Dobrého srdca a predsedníčka APSS v SR Anna Ghannamová, „aj pandémia ukázala, že nielen v zdravotníctve, ale aj v sociálnych službách máme hrdinov tejto doby a je načase ukázať verejnosti nielen ich profesionálny príklad, ale aj ich tvár. Sociálne služby na Slovensku to nie je pár domov hrôzy, ukazovaných sem tam v médiách. Naopak, v slovenských sociálnych službách máme veľkú väčšinu poctivých poskytovateľov a armádu zamestnancov s dobrým srdcom, ktorí sa deň a noc starajú o ľudí, odkázaných na pomoc a máme už aj takých, čo pre svojich klientov položili to najcennejšie – svoj život.

Deväť kategórií

Anketa Dobré srdce má 9 kategórií, tak ako v 1. ročníku. Okrem už spomenutých kategórií opatrovateľka, sestra v sociálnych službách, ďalší odborný pracovník v sociálnych službách (sociálny pracovník, fyzioterapeut, asistent liečebnej výživy....), je to aj manažér v sociálnych službách, dobrovoľník, ale aj samotný poskytovateľ sociálnych služieb a to bez ohľadu na to, či je verejný alebo neverejný. Aj v tomto ročníku bude kategória novinár o sociálnych službách, pretože sociálne služby sú ťažká a zložitá téma a nebyť novinárov, ktorí sa jej napriek tomu dlhodobo a poctivo venujú, tak by sa v médiách v súvislosti so sociálnymi službami hovorilo iba o zlých ojedinelých príkladoch a nik by nevedel o príkladoch dobrej praxe. Rovnako nechýba kategória filantrop a fundraiser pre sociálne služby, lebo bez darcov a tých, čo dary zbierajú by sociálne služby na Slovensku neprežili najhoršie desaťročie a ani ešte stále reálnu pandémiu. Deviatou kategóriou je Dobré srdce za výnimočný počin pre sociálne služby – kde nominanta určuje odborná porota a ten jediný vie o svojom víťazstve v kategórii pred samotným Galavečerom. Obálky ostatných 8-mich kategórií s menom víťaza z troch finalistov budú zapečatené od posledného sedenia poroty v auguste 2021 až do samotného Galavečera.

Ako nominovať?

Tvárou kampane zostáva naďalej pani Milka Vášáryová, galavečer bude moderovať Martin Nikodým. Prihlásiť hrdinov na ocenenie môže verejnosť cez elektronickú prihlášku na www.dobre-srdce.sk alebo aj poštou na adresu Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v SR, Fedákova 5, 841 02 Bratislava s heslom na obálke: DOBRÉ SRDCE 2021.

Viac informácií nájdete tu: www.dobre-srdce.sk

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.