Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizácia: Ministerstvo vyhlásilo online výzvu na predkladanie projektových zámerov

VIDEO
Dátum: 09.04.2021
Počet videní: 1398
Aktualizácia: Ministerstvo vyhlásilo online výzvu na predkladanie projektových zámerov

Predkladanie projektových zámerov prebieha prostredníctvom online formulára.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo nezáväznú online výzvu na predkladanie projektových zámerov. Určená je pre vytváranie projektového zásobníka s cieľom včasného a efektívneho čerpania finančných zdrojov z Fondu na spravodlivú transformáciu, ktorého finančné zdroje budú poskytované vo forme grantov. Fond bude v programovom období 2021 – 2027 kľúčovým nástrojom pre riešenie dôsledkov prechodu na klimaticky neutrálne hospodárstvo.

Výzva je otvorená a hodnotenie predložených projektových zámerov bude vykonávané vo viacerých hodnotiacich kolách. Prvé hodnotiace kolo výzvy bude uzatvorené k 30. 4. 2021 a hodnotenie projektových zámerov predložených do tohto termínu bude prebiehať v máji 2021. Projektové zámery predložené v prvom hodnotiacom kole výzvy budú môcť byť zahrnuté v Pláne spravodlivej transformácie. V prípade, ak je žiadateľom veľký podnik, podmienkou oprávnenosti predloženého projektového zámeru je jeho zahrnutie do Plánu spravodlivej transformácie, resp. jeho potreba pre implementáciu Plánu spravodlivej transformácie.

Hlavným cieľom Fondu spravodlivej transformácie je zmierniť dôsledky transformácie financovaním diverzifikácie a modernizácie miestneho hospodárstva a zmiernenie negatívnych vplyvov na zamestnanosť. Fond spravodlivej transformácie môže podporovať široký rozsah činností cez investície do oblastí akými sú digitálna pripojiteľnosť, technológie čistej energie, znižovanie emisií, obnova priemyselných lokalít či rekvalifikácia pracovníkov. S cieľom posilniť hospodársku diverzifikáciu území postihnutých transformáciou sa bude z Fondu spravodlivej transformácie poskytovať podpora aj na produktívne investície v MSP vrátane mikropodnikov a začínajúcich podnikov, ktoré povedú k ekonomickej diverzifikácii, modernizácii a konverzii. Produktívne investície by sa mali chápať ako investície do fixného kapitálu alebo nehmotného majetku podnikov s cieľom vyrobiť tovar a služby, čím sa prispeje k tvorbe hrubého kapitálu a k zamestnanosti. Z Fondu spravodlivej transformácie budú podporované investície do vytvárania nových firiem, a to aj prostredníctvom podnikateľských inkubátorov a poradenských služieb, ktoré vedú k vytváraniu pracovných miest.

Viac informácií k Fondu na spravodlivú transformáciu, ako aj k rozsahu podpory nájdete v časti Základné informácie.

Predkladanie projektových zámerov prebieha prostredníctvom online formulára. Žiadateľ predkladá online formulár výhradne elektronicky bez akýchkoľvek príloh.

Online formulár nájdete na forms.office.com.

 

Autor: www.mirri.gov.sk

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.