Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto dnes začalo s roznášaním respirátorov

Dátum: 12.02.2021
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 1298
Mesto dnes začalo s roznášaním respirátorov

Všetci dostanú bezplatne po dva respirátory od mesta.

V Handlovej žije 3300 seniorov nad 65 rokov a handlovská organizácia ZŤP združuje viac ako 220 členov. Všetci dostanú bezplatne po dva respirátory od mesta.

Koncom januára mesto poskytlo respirátory obyvateľom mesta v krízovej životnej situácii, ktorí žijú v mestskej neziskovej organizácii Jazmín. Teraz samospráva odovzdá po dva kusy respirátorov FFP2 všetkým handlovským seniorom nad 65 rokov vrátane, ktorí dosiahnu tento vek v roku 2021 a všetkým obyvateľom ZŤP, ktorí sú združení v mestskej organizácii. Seniorom, ktorí majú trvalý pobyt v Handlovej, ale nachádzajú sa v zariadeniach pre seniorov, budú respirátory doručené do zariadení. K tomuto kroku pristúpila samospráva Handlovej z dôvodu, že pozitivita na COVID-19 nemá v okrese klesajúcu tendenciu. Zároveň situácia v Trenčianskom kraji je druhá najhoršia z celého Slovenska a podiel výskytu rýchlejšej a agresívnejšej britskej mutácie koronavírusu dosiahol v kraji 78 % pozitívnych vzoriek.

respiratory_socialka

7000 respirátorov

Sedemtisíc respirátorov bolo mestu doručených v stredu 10. februára, samospráva ich bude distribuovať adresne do schránok v zalepených obálkach. S doručovaním respirátorov pomôžu v mestskej časti Morovno dobrovoľní hasiči, v Novej Lehote a na Hornom Konci pomôžu zástupcovia Slovenského červeného kríža. S distribúciou mesto začne v piatok 12. februára a mala by trvať desať dní. Celková cena za respirátory je 3850 eur, samospráva ju uhradí z rozpočtu mesta.

Najohrozenejšia skupina

Primátorka mesta, Silvia Grúberová, žiada seniorov a ZŤP, aby respirátory využívali v čo najväčšej možnej miere, najmä v interiéroch, pri nákupoch v potravinách a drogérii, návšteve lekára a lekárne, alebo pri vybavovaní agendy na pošte: „Naši seniori sú najohrozenejšou skupinou, a preto im chceme venovať potrebnú pozornosť,“ povedala Grúberová.  

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.