Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto začalo s doručovaním rozhodnutí do elektronických schránok

Dátum: 17.04.2023
Počet videní: 2483
3 min. čítania
Mesto začalo s doručovaním rozhodnutí do elektronických schránok

Elektronická schránka nie je emailová adresa.

Mesto Handlová v týchto dňoch začalo s doručovaním elektronických rozhodnutí týkajúcich sa vyrubenia dane z nehnuteľností, dane za psa, dane za nevýherné hracie prístroje a poplatku za komunálne odpady do elektronických schránok podnikateľom, právnickým osobám a fyzickým osobám, ktoré majú svoje elektronické schránky na ústrednom portáli verejnej správy: slovensko.sk aktivované na doručovanie.

Občanom, ktorí nemajú elektronické schránky aktivované na doručovanie, budú doručovateľky a doručovatelia mestského úradu roznášať v papierovej podobe do vlastných rúk listinné rovnopisy elektronických rozhodnutí o vyrubení miestnych daní a poplatku za komunálne odpady spolu s doložkou o autorizácií a to v prvej polovici mája 2023. O presnom termíne roznášania rozhodnutí bude úrad občanov včas informovať prostredníctvom svojich komunikačných kanálov ako sú mestské noviny, internetová a fecebooková stránka mesta a mestský rozhlas.

 

Upozorňujeme, že elektronická schránka nie je emailová adresa. Elektronické schránky podnikateľov a právnických osôb sa zriaďujú v nadväznosti na registráciu subjektu v príslušnom registri. V týchto prípadoch nie je potrebné o zriadenie elektronickej schránky žiadať. Fyzickým osobám sa elektronická schránka zriaďuje automaticky po dovŕšení 18. roku života. Stačí ju aktivovať. Na to, aby ste sa úspešne prihlásili na portál a mohli vstúpiť do elektronickej schránky, je potrebné vlastniť občiansky preukaz s elektronickým čipom (tzv. eID kartu). Ďalej je nevyhnutné vlastniť čítačku kariet a mať inštalovaný príslušný softvér. Do elektronickej schránky sa prihlásite cez funkciu „Prihlásiť sa na portál“, ktorá sa nachádza na prihlasovacom paneli v pravom hornom rohu obrazovky titulnej stránky slovensko.sk. Podrobný návod aj potrebný softvér je zverejnený na portáli: slovensko.sk.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.