Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmena cenníka cintorínskych služieb

SÚBOR
Dátum: 05.04.2023
Počet videní: 2658
2 min. čítania
Zmena cenníka cintorínskych služieb

Spoločnosť Parte má v budúcnosti zámer vybudovať v areáli cintorína kolumbárium.

Po desiatich rokoch poslanci upravili cenník cintorínskych služieb. Urobili tak na žiadosť prevádzkovateľa cintorína, Miroslava Miča zo spoločnosti Parte, s.r.o. Ten mesto upozornil, že miera inflácie od roku 2013 do roku 2022 narástla o 24,90% a v roku 2023 došlo k navýšeniu cien energií, vody aj odvozu smetí.

Poplatok za prepožičanie miesta pre hrob na obdobie prvých 10 rokov je zrušený. Keďže tlecia doba na pohrebisku v Handlovej je ustanovená na 20 rokov, poplatok nájomného počas tlecej doby je dvojnásobok poplatku za prepožičanie miesta pre hrob na obdobie 10 rokov s príslušenstvom a je splatný ihneď.

Niektoré cintorínske služby zostali nezmenené, ďalšie sa zaokrúhlili o niekoľko centov nahor a ďalšie sa zvyšovali o mieru inflácie. Zvýšenie ceny výkopových prác si podľa konateľa spoločnosti Parte vyžiadal náročný terén a nutnosť zaistenia hrobu kvôli tlaku a zosuvu pôdy. „Urobili sme si prieskum a snažili sme sa dať oproti iným mestám a dedinám najnižšie ceny,“ ubezpečil Miroslav Mičo.

Keďže spoločnosť Parte má v budúcnosti zámer vybudovať v areáli cintorína kolumbárium, v cenníku pribudla položka za uloženie schránky v urnovej stene.

 

FOTO: Miroslav Mičo na mestskom zastupiteľstve.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Nový cenník cintorínskych služieb Veľkosť: 152.5 kB Formát: pdf Dátum: 5.4.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.