Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mäkké podložie spôsobilo lokálnu terénnu deformáciu panelovej cesty

Dátum: 02.03.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1718
Mäkké podložie spôsobilo lokálnu terénnu deformáciu panelovej cesty

Cesta za mestom bude opravená do konca týždňa

V predchádzajúcich dňoch došlo k lokálnej deformácii panelovej komunikácie v smere na Scheibling na trase za mestom, kadiaľ investor vyváža hlinu z miesta plánovaného obchodného centra v Handlovej.

Mesto Handlová situáciu ihneď zmonitorovalo, vývoz hliny bol okamžite pozastavený a spojilo sa investorom, ktorý po komunikácii s mestom cestu nevyužíva. Komunikáciu, na ktorej vznikla lokálna deformácia investor do konca tohto týždňa opraví.

Po obhliadke na mieste je zrejmé, že vzhľadom na navezené podložie pod panelovou komunikáciou, ktoré je tvorené z popolčeka a náhlych klimatických zmien došlo k lokálnej deformácii, ktorá nijakým spôsobom nesúvisí s povahou geologického pásma Handlovej.

IMG_1877_(002)
Foto cesta za mestom Handlová, Scheibling. Zdroj: MsÚ Handlová

Zemina je vyvážaná v zmysle územného rozhodnutia o terénnych úpravách a mesto Handlová aktuálne rokuje s investorom o ďalšom postupe a hľadá riešenie, ako predísť takýmto lokálnym terénnym zmenám.

Z miesta, kde má stáť v Handlovej nákupné centrum na sídlisku Morovnianska cesta, je už vyvezených podľa investora 50 % z plánovaného objemu zeminy, čo je 167 tisíc kubíkov (približne 450 tis. ton). Investor má záujem zvyšných, približne 83 tisíc kubíkov zeminy vyviezť  v pôvodnom termíne do konca apríla 2023.  O ďalšom postupe bude mesto Handlová informovať.

Autor: JP

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.