Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lásku rozdávali v krabiciach od topánok

Dátum: 07.12.2022
Počet videní: 840
Lásku rozdávali v krabiciach od topánok

Mesto Handlová sa do zbierky zapojilo už po štvrtýkrát. Tento rok podarilo vyzbierať 277 krabičiek.

Seniori v zariadeniach pociťujú osamelosť práve počas vianočných sviatkov, preto sa mladá mamička na materskej dovolenke z Bratislavy pred piatimi rokmi rozhodla seniorom sviatky spríjemniť. Na sociálnej sieti založila skupinu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, ktoré ľudia začali plniť darčekmi pre seniorov.

V pondelok 5. decembra bol oficiálne ukončený ďalší ročník projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Zbierka sa tento rok konala od 23. novembra, bol to už piaty ročník projektu a mesto Handlová sa doň zapojilo po štvrtýkrát.

Počas trvania zbierky nosili ľudia krabičky plné lásky nielen z Handlovej, ale aj zo širokého okolia. Tento rok sa podarilo vyzbierať 277 krabičiek. Tieto krabičky budú distribuované do Senior centra Handlová, Senior centra Sv. Kataríny, Penziónu Vilma Handlová, do Jazmínu a osamelým seniorom, ktorým mesto poskytuje opatrovateľskú službu.

„Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí sa do tohtoročnej zbierky zapojili. Prostredníctvom krabičky odovzdali kúsok svojho srdca, aby potešili seniorov i v tejto neľahkej a náročnej dobe. Ľudské hodnoty a dobro sa ešte nevytratil. Ďakujeme za zapojenie sa všetkým školám a škôlkam v meste Handlová a aj školám a škôlkam z celej Handlovskej doliny. Veríme, že týmto projektom sa nám podarí vyčariť mnohé úsmevy na tvárach seniorov počas Vianoc,“ povedala referentka sociálnych služieb Mestského úradu Handlová, Zuzana Šaláteková.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.