Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto začalo uvoľňovať trasy pre záchranné zložky

VIDEO
Dátum: 22.11.2022
Počet videní: 1719
Mesto začalo uvoľňovať trasy pre záchranné zložky

Nové dopravné značky zabezpečia plynulý prejazd pre záchranné zložky.

S pribúdajúcimi počtami automobilov a nedostatkom parkovacích miest vzniká vo viacerých mestách na Slovensku problém s prejazdnosťou niektorých kľúčových komunikácii.

Nie je tomu inak ani v Handlovej. O problém s prejazdom prípadne s príjazdom záchranných zložiek k nehode nakrútila Regionálna televízia reportáž už v roku 2017, dvojtýždenník Handlovský hlas sa problému venoval na titulnej strane novín v marci 2020.

Reálny problém vznikol aj v júni tohto roku, kedy vypukol požiar bytovky na Okružnej 7. https://www.youtube.com/watch?v=5L-m2J0JZkg&t=18s

Hasičská stanica Handlová vtedy pripravila simuláciu príjazdu hasičov v prípade požiaru. Hasiči identifikovali kľúčové miesta, kde im parkujúce autá znemožňujú plynulý prejazd. Jedným z nich bol aj podchod pri ulici Partizánska.

Na základe požiadavky hasičov boli preto osadené nové dopravné značky „Zákaz zastavenia“ na ulici 29. augusta a ulici Partizánskej  na oboch stranách vozovky. Tento podjazd pod bytovým domom je pre hasičov dôležitou trasou, po ktorej sa vedia najrýchlejšie dostať od hasičskej stanice na hlavnú cestu a pokračovať k nehode či požiaru.

Druhým takýmto miestom je ulica Pekárska. V blízkej dobe budú rovnaké značky umiestnené v blízkosti Domu s opatrovateľskou službou.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.