Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Projekt „Díky moc za pomoc“ pomáhal aj v Handlovej

VIDEO
Dátum: 23.09.2022
Počet videní: 957
Projekt „Díky moc za pomoc“ pomáhal aj v Handlovej

V rámci 4. ročníka priniesol 54 interaktívnych workshopov 749 seniorom do 24 miest a obcí na Slovensku.

Celoslovenský projekt zameraný na sociálnu inklúziu a medzigeneračnú spoluprácu v oblasti nových médií a informačno-komunikačných technológií s názvom „Díky moc za pomoc“ už štvrtý rok unikátnym spôsobom spája seniorov a mládež. 

Projekt formou bezplatných interaktívnych workshopov  prináša riešenie a motiváciu pre seniorov ako sa dostať zo sociálnej izolácie a zároveň reflektuje aj na ich potrebu sebarealizácie. Seniori sa vďaka workshopom jednak hravou a zábavnou formou učia základným zručnostiam v oblasti nových médií a informačno-komunikačných technológií a zároveň aj získajú odvahu a motiváciu na ceste za ďalšou realizáciou. „Svet nových médií a informačno-komunikačných technológií predstavuje oblasť, ku ktorej majú seniori v drvivej väčšine prirodzený rešpekt. Našim cieľom je ich veľmi netradičnou a originálnou formou nadchnúť, získať si ich sympatie a dôveru a následne im aj veľmi ľudským, empatickým a veselým spôsobom tento svet priblížiť a ukázať, ako nám jeho výdobytky môžu mnohé veci v živote uľahčovať,“ vysvetľuje koordinátor projektu, Martin Michalica z občianskeho združenia Šedý medveď.

V rámci 4. ročníka  projekt priniesol interaktívne workshopy do Banskej Bystrice, Bardejova, Bojníc, Handlovej, Humenného, Kežmarku, Kremnice, Levíc, Liptovského Mikuláša, Lučenca, Nových Zámkov, Popradu, Prešova, Prievidze, Revúcej, Rožňavy, Spišskej Novej Vsi, Spišskej Teplice, Tvrdošína či Veľkého Krtíša a ďalších. „Veľmi nás teší pozitívna spätná väzba, ako aj veľký záujem o workshopy. Radosť priniesli i spoločne vytvorené online magazíny, vďaka ktorým môžu seniori ako plnohodnotní reportéri tvoriť pre svoj internetový časopis a mapovať život vo svojom regióne,“ dodáva Michalica.

Sociálna inklúzia prináša ďalšie neoceniteľné hodnoty, vrátane zvýšenej kvality medziľudských vzťahov či prevencie kriminality páchanej na senioroch.  Vďaka svojmu nastaveniu a mechanike projekt počas celého priebehu pomáha a prispieva k vytváraniu partnerstiev medzi občianskymi organizáciami a subjektmi verejného sektora v oblasti poskytovania služieb zraniteľným skupinám.

Autorom a realizátorom projektu je občianske združenie Šedý medveď. Projekt “Díky moc za pomoc“ je podporený z programu ACF - Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.  Partnerom projektu je Trenčiansky samosprávny kraj. Partnerom projektu je mesto Handlová.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.