Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bývalé gymnázium prerobia na byty

Dátum: 28.05.2022
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 3185
Bývalé gymnázium prerobia na byty

TSK sa budovu od roku 2015 pokúšal neúspešne predať osemkrát.

Gymnázium Ivana Bellu, ktoré Trenčiansky samosprávny kraj vyhlásil za prebytočný majetok v roku 2015, bude mať nového majiteľa. V deviatom kole verejnej obchodnej súťaže uspel jediný záujemca, firma HRC SK s.r.o. z Handlovej. Ponúkla sumu 460 500 eur, čo je o 500 eur viac ako cena nehnuteľnosti určená znalcom. Poslanci s predajom celého areálu gymnázia súhlasili.

Vedúci oddelenia právneho, správy majetku a verejného obstarávania TSK, Tomáš Baláž, informoval, že záujemca priamo do obchodnej verejnej súťaže zadal aj účel nového využitia budovy: „Rekonštrukcia na bytové jednotky s pridanou hodnotou využitia spoločných priestorov telocvične a suterénu pre záujmové krúžky a organizácie. Vybudovanie oddychovej zóny, ihriska a parkovacích miest pre rezidentov vkusne včlenených do udržiavaného parku,“ odcitoval zámer spoločnosti Baláž.

Poslanec Michal Ďureje poďakoval členom finančnej komisie za to, že v roku 2019 vypočuli jeho argumenty a budovu nepredali súkromnej spoločnosti za polovicu ceny. „Výsledok je, že o necelé tri roky máme záujemcu za stopercentnú cenu majetku,“ povedala Ďureje.

Podľa poslanca Jozefa Stopku je dobré, že sa našiel záujemca, lebo nehnuteľnosť chátra a je terčom mnohých výtržníkov a skupín, ktoré sa tam schádzajú. „Subjekt, ktorý má záujem túto nehnuteľnosť odkúpiť už podniká v meste Handlová, vlastní Dom služieb, takže je predpoklad, že zámer, ktorý deklaruje, splní.“

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.