Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Tanečná škola Dazya ťažký rok 2021 zvládla

GALÉRIA
Dátum: 08.01.2022
Počet videní: 1814
Tanečná škola Dazya ťažký rok 2021 zvládla

Energiou sme sa dobíjali navzájom.

Rok 2021 končí a my sme vďační za všetko, čo sme v ňom zažili. Pre nás tanečníkov je to polovica zo sezóny 20/21 a polovica zo sezóny 21/22.

Ak by sme mali zhrnúť len to, čo sa dialo v roku 2021 bolo to zhruba 7 mesiacov online tréningov a 5 mesiacov prezenčných/offline tréningov.

Fungujeme v dobe, kedy nás dostáva na kolená pandémia a deti spolu s mládežou sú ukrátené o „obyčajný život’’. Život, v ktorom môžu chodiť do školy, navštevovať krúžky, športové kluby, umelecké školy a venovať svoj čas plnohodnotne. Je nám veľmi ľúto, že množstvo mladých ľudí a detí padá do zamotanej online siete a dopad na ich zdravie je, bohužiaľ, citeľný už dnes. Ocitli sme sa v ťažkej situácii, no rozhodli sme sa NEVZDAŤ SA!

Pre našich tanečníkov sme zabezpečili kvalitný a pravidelný prísun online aj offline tréningov podľa toho, ako opatrenia dovolili. Naši zverenci u nás pravidelne absolvovali tanečné workshopy s lektormi so zvučnými menami. Motivovaní boli, okrem iného, aj mesačnými oceneniami. Počas online tréningov sme pripravili tanečné choreografie, ktoré ste mohli vidieť vďaka profesionálnym videoklipom a pred letom sme celú našu prácu odprezentovali v ťažkých protiepidemiologických podmienkach našim najvernejším fanúšikom - DAZYA RODIČOM. Leto sme si vychutnali naplno. Uspeli sme v grantovom projekte Tesco. Absolvovali sme Letnú tanečnú prípravu a obľúbený Dazya Dance Camp v Jedľových Kostoľanoch. Po ťažkej jari sme v deťoch opäť prebudili život a verili sme v lepšiu budúcnosť. To, čo sa stalo, sa už predsa nemôže opakovať, nie? Sme dostatočne poučení a deti sú naša budúcnosť! S veľkým odhodlaním sme ihneď na začiatku sezóny 21/22 v septembri nastúpili na medzinárodnú súťaž v Piešťanoch. Radosť v očiach tanečníkov bola nezabudnuteľná. Neverili sme, že sa to naozaj deje.

Mesiace driny nám priniesli zaslúžené ovocie. Uspeli sme a do Handlovej sme priniesli: dvakrát prvé miesto a peťkrát druhé miesto. Šesť našich choreografií postúpilo do finále Vyšehradskej štvorky. Na prípravu sme mali necelé dva mesiace. Radosť striedali obavy z opatrení. Neustále striedanie tanečníkov v karanténe a tréningy v štýle: jedna časť detí online a druhá časť detí offline. Navzájom sme sa dobíjali energiou, či už cez obrazovky, alebo naživo. Verili sme, že SPOLU TO ZVLÁDNEME. Medzitým sme stihli osláviť Halloween, ktorý v našej tanečnej bežne neoslavujeme, ale cítili sme, že to možno bude na dlhšie obdobie posledná možnosť offline zábavy. Toto rozhodnutie bolo správne. Naši tanečníci a ich srdcia žiarili šťastím a na chvíľu zabudli, že by sme mohli zažiť opäť to, čo nás najviac trápi. Finále V4 DANCE CUP-u sa uskutočnilo 13. novembra v Leviciach. Naše tanečné zložky nastúpili oslabené a niektoré ešte dva dni pred súťažou nevedeli, či odsúťažia. Za veľmi prísnych protiepidemiologických podmienok sa nám to podarilo a opäť sme uspeli. Tentokrát sme získali: jedno prvé miesto a päť druhých miest. Z tejto súťaže sme si odniesli ponaučenie, že podstatné je nevzdať sa a dotancovať do cieľa. O týždeň na to sa situácia na Slovensku zhoršila a my sme boli opäť nútení trénovať online.

Mikuláš k nám zavítal prostredníctvom online stretnutia. V tichosti sme oslávili naše 9. výročie vzniku, ktoré datujeme na 13. december s jediným prianím: VŠETCI SI PRAJEME, ABY SME MOHLI TRÉNOVAŤ SPOLU V TANEČNEJ SÁLE.

Do nového roka 2022 prajeme všetkým Handlovčanom hlavne veľa zdravia, lásky, pochopenia a pokory. Veríme, že v decembri 2022 vám budeme môcť slávnostne odprezentovať desať rokov našej práce.

Zo srdca ďakujeme všetkým tanečníkom, rodičom, fanúšikom a sponzorom.

Dazya

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.