Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Z dôvodu zvýšených zrážok sledujeme Handlovku a jej prítoky

GALÉRIA
Dátum: 17.05.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1648
Z dôvodu zvýšených zrážok  sledujeme Handlovku a jej prítoky

Sledujte aktuálne informácie aj na stránke www.shmu.sk 

AKTUALIZÁCIA 18. 5. 2021

Počas noci zo 17. na 18. mája 2021 neboli v Handlovej nahlásené, z dôvodu mimoriadnych zrážok, zmeny v korytách tokov. Nasledujúci deň, 18. mája 2021 bola vykonaná obhliadka. Všetky toky a rybník za Handlovou sú v poriadku. Došlo k mirenmu zosuvu zeminy na prítupovje ceste do mestekj časti Moorvno, ktorú odstránli dobrovoľní hasiči z DHZ Moorvno. Pozrite si fotogalériu. Za fofografie ďakujeme Mesteskej polícii Handlová.

17. 05 2021

Z dôvodu zvýšených zrážok sledujeme rieku Handlovku a jej prítoky Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes, 17. 5. 2021, hydrologickú výstrahu 3. stupňa pre okres Prievidza.

21:00 h Hladka MsP a dobrovoľní hasiči ostávajú v pohotovosti. V prípade mimoriadnej situácie kontaktujte stálu hliadku MsP, ktorá v prípade potreby privolá dobrovoľných hasičov. Tel.: +421 905 499 384.

17:55 h Aktuálne je situácia pod kontrolou a rieka Handlovka a jej prítoky sú vo svojich brehoch. Z dôvodu zvýšených zrážok aktuálne sledujeme výšku hladiny rieky Handlovky ako aj jej prítokov.

Príslušníci Mestská polícia Handlová ako aj dobrovoľní hasiči z DHZ Morovno odstránili z prítokov nánosy a naplaveniny, ktoré by mohli spôsobiť škody.

Členovia MO SRZ Handlová monitorujú stav rybníka za Handlovou a Konštantín.

Situáciu monitorujeme a budeme informovať aj na tomto mieste.

V prípade vyhlásenia hydrologickje výstrahy 3. stupňa SHMU upozorňuje, že môže dôjsť k ohrozeniu ľudských aktivít a prívalové dažde môžu spôsobiť škody. Žiadame obyvateľov aby sa vyhýbali aktivitám v blízkosti tokov a boli maximálne opatrní. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.