Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rodičia splňte si povinnosť zápisu detí do materskej školy do 11. mája

Dátum: 06.05.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1084
Rodičia splňte si povinnosť zápisu detí do materskej školy do 11. mája

Od 1. septembra 2021 je povinnosť rodičov zapísať dieťa na povinné predprimárne vzdelávanie do materskej školy.

Každé dieťa, ktoré dosiahne päť rokov do 31.augusta 2021 musí nastúpiť do škôlky. Výnimkou sú len detičky s vážnym zdravotným stavom, ktoré nemôžu do škôlky dochádzať. Aj tým však musí byť poskytnuté individuálne povinné predprimárne vzdelávanie.

Zápis na predprimárne vzdelávanie - do materskej školy - je pre rodičov týchto detí povinný zo zákona.

Zapísať deti na povinné predprimárne vzdelávanie (materskej školy) je možné urobiť najneskôr do 11. mája 2021 elektronicky na adresu mssnp@handlova.sk alebo poštou na adresu materskej školy: Materská škola, Ul. SNP 27, 972 51 Handlová. 

Viac informácii nájdete tu: Materská škola SNP  prípadne volajte na tel.č..: 0917 655 525

Pokiaľ by chcel rodič, aby jeho dieťa plnilo povinné predprimárne vzdelávanie skôr ako dosiahne päť rokov, rodič musí priniesť pani riaditeľke tri dokumenty:

1. vyjadrenie pedagogicko-psychologickej poradne

2. odporúčanie od všeobecného lekára

3. informovaný súhlas zákonného zástupcu

Rovnako rodič postupuje aj v prípade, že dieťa napriek tomu, že dosiahlo 6. rokov nie je školsky spôsobilé a pedagogicko- psychologická poradňa odporučí opakovanie povinného predprimárneho vzdelávania.

Spádové oblasti 

Nariadením č. 1/2021 Mesta Handlová o spádových materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Handlová a o mieste a termíne podávania žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie pre nasledujúci školský rok, mesto Handlová na svojom území určuje päť spádov materských škôl.

Spádové oblasti sa týkajú len detí, ktoré nastúpia na povinné predprimárne vzdelávanie a nie sú ešte zapísané v žiadnej škôlke. Pre mestskú časť Morovno sme po dohode s obcou Ráztočno určili spádovú oblasť ZŠ s MŠ Ráztočno najmä kvôli geografickej polohe škôlky. Táto dohoda však nezaväzuje rodiča dať dieťa priamo do spádovej škôlky, ktorá mu je určená, ale v škôlke, ktorá mu je určená ako spádová dostane miesto prioritne. Viac nájdete na stránke škôlky prípadne na stránke mesta v sekcii školstvo.

Autor: Andrea Bacúšan Nevolná, školská metodička

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.