Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stolnotenisti nie sú limitovaní svojimi parametrami

Dátum: 17.01.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1794
Stolnotenisti nie sú limitovaní svojimi parametrami

Klub bol založený v 50-tych rokoch dvadsiateho storočia a aktuálny počet členov sa v súčasnosti pohybuje okolo dvadsiatky

Stolnotenisový klub Sokol Handlová dlhé roky reprezentuje mesto Handlová na športovom poli v stolnom tenise. „Máme dve družstvá, ktoré hrajú 3. a 6. ligu v rámci Trenčianskeho kraja,“ povedal predseda klubu, Vladimír Čáp. Stolnotenisti trénujú dva až trikrát do týždňa a v období súťaže ešte cez víkendy hrajú súťažné zápasy. „Posledný rok hrávame v Seniorcentrum Handlová na Krššákovej, kde nám vedenie vyšlo v ústrety a umožnilo nám hrávať v ich telocvični. Od jari minulého roka je to problém, keďže zasiahol Covid a zariadenie zatvorili pre verejnosť, tým pádom aj pre nás. Takže od jari nemôžeme trénovať. Skúšali sme nájsť iné priestory v Handlovej, ale je to problém. Takže to riešime tak, že hrávame v Prievidzi,“ povedal Vladimír Čáp. Ďalším problémom je podľa neho to, že zrušené sú aj súťaže a v minulom roku stihli odohrať iba prvé dve kolá. Z úspechov z ostatných rokov Vladimír Čáp vypichol najmä niekoľko turnajov registrovaných hráčov v okrese, ktoré vyhrali členovia klubu Gafrik a Čáp.

„Družstvo A“ sa po dlhých rokoch prebojovalo opäť do 3. ligy, čo je už naozaj vysoká súťaž. Naši dvaja najlepší hráči, Jaroslav Valent a Zdenko Gafrik, pravidelne figurujú medzi špičkou v rámci krajského rebríčka. Máme aj dvoch aktívne hrajúcich matuzalémov, vyše sedemdesiatročných pánov Jozefa Blahu a Viliama Nováka, ktorí si pamätajú ešte časy, kedy sa v Handlovej hrala 2. liga.

V budúcnosti by klub Sokol Handlová rád zorganizoval stolnotenisový turnaj pre neregistrovaných hráčov a turnaj pre registrovaných hráčov. „Chceli by sme osloviť mládež a začať sa venovať práci s mládežou a vychovať si nasledovníkov. Doteraz si však všetko financujeme sami, takže na to nemáme prostriedky. S mestom rokujeme o finančnej pomoci.“ So stolným tenisom je podľa predsedu stolnotenisového klubu ideálne začať okolo šiesteho až ôsmeho roku, ale nie je to nevyhnutné. „Členmi nášho klubu sú aj hráči, ktorí začali výrazne neskôr, niektorí až po štyridsiatke a po niekoľkých rokoch hrajú 3. ligu. Ale mladší sa samozrejme ľahšie a rýchlejšie učia. Nie sú nutné špeciálne danosti. Stačí záujem a chuť trénovať a hrať. Výsledky sa dostavia. Hráči stolného tenisu nie sú limitovaní výškou, hmotnosťou, ani fyzickými parametrami,“ uzavrel Vladimír Čáp.

Autor: (RED)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.