Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Snežné správy - dispečing 0918 471 852

Dátum: 10.01.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 415
Snežné správy - dispečing 0918 471 852

SNEŽNÉ SPRÁVY HANDLOVÁ 2020. DISPEČING ZIMNEJ ÚDRŽBY 0918 471 852

SNEŽNÉ SPRÁVY Z HANDLOVEJ ALEBO NA HANDLOVÚ A MESTSKÉ ČASTI SA VYLIAL ĽAD (10.1.2019)

Prinášame vám jeden deň so zamestnancami HATER-HANDLOVÁ spol. s.r.o. Poľadovica z 9. januára pokryla celé Slovensko. Ako to bolo v Handlovej?

Ráno o približne 4.40 h kontaktovala konateľa spoločnosti štátna polícia s tým, že sa začalo v okolí Handlovej šmýkať. O pár minút na to už  bola situácia preverená na dispečingu zimnej údržby, ktorá bola na obhliadke o 3.00 h ráno. Vonku bolo vtedy okolo 0°C a pršalo. Poľadovica sa začala vytvárať tesne po štvrtej. Behom tridsiatich minút sa zmenila poveternostná situácia a začalo namŕzať. Všade a naraz.

O 5.00 h bola všetka technika prípravná, všetci zamestnanci vykonávajúci zimnú údržbu v práci, autá boli naložené posypovým materiálom a vybrali sa na svoje vopred určené trasy podľa priorít.

Plán zimnej údržby počíta s údržbu mestských komunikácií (nie ciest 1. a 2. triedy) v  troch stupňoch dôležitosti: I. stupeň dôležitosti komunikácie zaisťujúce hromadnú autobusovú prepravu, príjazdy  k zdravotníckym  zariadeniam, dopravno-nebezpečné miesta, výjazdy  ciest na štátnu cestu č. 9., II. stupeň sú ostatné komunikácie nezaradené do III. stupňa dôležitosti, čo sú medziblokové komunikácie, menej frekventované chodníky, odstavné plochy, parkoviská, účelové komunikácie.

Krátko po 7.00 h sa jedno posýpacie auto vrátilo späť. Bohužiaľ vznikla na ňom škodová udalosť.

Približne o 9.00 h bola situácia na posypaných miestach skoro rovnaká ako 7.00 h.  Šmýkalo sa rovnako ako keby sa nič neurobilo.  Štrk na chodníkoch bol opálený v ľade. Fyzika nepustí. Dážď zmyl soľ a štrk pokryl ľad. Pri takejto náhlej poľadovici sme tak trochu nahratí!

Na zimnú údržbu HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o. využíva 4 posypové vozidlá s radlicou, 3 traktory na odhŕňanie, 2 šmykom riadené nakladače, v oprave je piaty sypač. Spolu je počas zimy v práci 10 kmeňových zamestnancov a dvaja externí.

Ak sneh alebo poľadovica padne v jednom čase na celé územie mesta, robíme čo môžeme.

Prosíme, prispôsobte jazdu stavu a povahe vozovky a svojim šoférskym schopnostiam. Chodcom ďakujeme, že si obujú dobrú obuv a starším obyvateľom odporúčame si prípadne zobrať so sebou i pomocnú paličku.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.