Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nemocnica otvorila diabetologickú ambulanciu

Dátum: 10.05.2022
Počet videní: 2217
Nemocnica otvorila diabetologickú ambulanciu

Ambulancia pokryje potreby regiónu v starostlivosti o dospelých diabetikov.

Nemocnica v Handlovej od mája rozšírila spektrum poskytovanej zdravotnej starostlivosti o diabetologickú ambulanciu. Vyšla tak v ústrety pacientom, ktorí už dlhší čas adresovali nemocnici dopyt na vznik tejto odbornej ambulancie. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Novootvorená ambulancia pokryje potreby regiónu v starostlivosti o dospelých diabetikov. Vedie ju lekárka Viera Šuličová, ktorá prišla do Handlovej z bojnickej nemocnice, kde pracovala na internom oddelení a neskôr v tamojšej diabetologickej ambulancii.  

"Realizovať budeme štandardné diabetologické vyšetrenia dospelých diabetikov spojené s pravidelnými dispenzárnymi kontrolami, edukáciami či odosielaním pacientov na ďalšie potrebné vyšetrenia," priblížila Šuličová.

Ambulancia má podľa nej štandardné vybavenie spĺňajúce kritériá vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR, neoddeliteľnou súčasťou výbavy je samozrejme glukometer.


(TASR)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.