Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pri čistení Handlovky sa našli aj lyže či peňaženka

VIDEO
Dátum: 28.04.2022
Počet videní: 1356
Pri čistení Handlovky sa našli aj lyže či peňaženka

Minulotýždňového čistenia koryta rieky sa zúčastnilo asi 30 ľudí.

Akciu Upracme si Handlovku zorganizovala Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Handlová  v nedeľu 24. apríla 2022. K akcii sa pridalo aj mesto Handlová, Centrum voľného času, Detský a mládežnícky parlament, vodohospodári a niekoľko dobrovoľníkov. Spolu sa akcie zúčastnila tridsiatka ľudí, ktorí nadviazali na podujatie z minulých rokov.

upratovanie_handlovky_april_2022_3

Ako uviedol viceprimátor Radoslav Iždinský, ktorý sa tiež upratovania zúčastnil: „Mesto uvítalo túto akciu rovnako ako všetky dobrovoľnícke aktivity, kde môže byť akýmkoľvek spôsobom nápomocné. Kapacity vodohospodárskeho podniku sú dlhodobo poddimenzované tým pádom takéto čistenie nemá kto urobiť. Jediným spôsobom teda ostáva svojpomocne, brigádnicky a dobrovoľnícky si pomôcť." 

Možno aj vzhľadom na nie úplne priaznivé počasie sa čistenia zúčastnilo viac dospelých ako detí. Zúčastnení vyčistili celý úsek rieky od troch spádov vo vrchnej časti mesta až po spodok sídliska Mostná, čiže celý úsek v obývanej časti mesta v dĺžke cca 3km. Podarilo sa vyzbierať takmer 50 plných vriec odpadu a našli sa aj bizarnosti ako koberce, lyže, bicykel, sánky, panvice, peňaženka i volant.

upratovanie_handlovky_april_2022_1

„Je to o mentalite ľudí. Poznám menej vyspelé krajiny ako je Slovensko, kde mám známych a nemajú s korytami ich riek takýto problém so znečistením ako je u nás.“  povedal Rudolf Schwarz

Kontajnery na odpad poskytla spoločnosť HATER – HANDLOVÁ a o odvoz a likvidáciu odpadu sa postarali Slovenský vodohospodársky podnik.

upratovanie_handlovky_april_2022_2

MO SRZ Handlová ďakuje všetkým dobrovoľníkom, mestu Handlová, spoločnosti HATER-HANDLOVÁ, CVČ Handlová, DaMPu, Slovenskému vodohospodárskemu podniku, povodiu dolného Váhu a tiež V.I.P. Baru, ktorý sa postaral o občerstvenie pre všetkých, ktorí prišli a pomohli vyčistiť koryto rieky Handlovky.

Pozrite si priloženú reportáž RTV Prievidza. 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.