Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Fungovanie mestského úradu počas núdzového stavu

Dátum: 30.11.2021
Počet videní: 1287
Fungovanie mestského úradu počas núdzového stavu

Mestský úrad vybavuje celú agendu.

Osobná návšteva pre vybavenie agendy je možná pre všetky služby, ktoré poskytuje Mestský úrad v Handlovej (MsÚ). Ak je možné agendu vybaviť telefonicky alebo elektronicky, mesto žiada obyvateľov a klientov, aby využili prednostne tento spôsob vybavenia. Overovanie listín sa nevykonáva v domácom prostredí.

Podľa prednostu Mestského úradu v Handlovej, Tibora Kolorédyho, je organizácia práce na úrade v núdzovom stave opäť na pleciach mesta bez jednoznačných pravidiel: „Mestské a obecné úrady nemajú definované v žiadnej platnej vyhláške svoje postavenie, nie sú uvedené ani ako výnimka, čo sa týka organizácie práce, sme v pozícií dohadov, ako majú úrady fungovať. Ponechávame úrad otvorený za dodržania protipandemických opatrení, ale druhou stránkou mince je úbytok zamestnancov z dôvodu ich ochorenia, resp. nariadenej karantény v prípade, že boli v kontakte s pozitívnou osobou. Prácu z domu nemôže vykonávať 80 % našich zamestnancov, nakoľko poskytujeme špeciálne služby vyžadujúce si vysokú ochranu dát, prístupy na rôzne portály a podobne,“ uviedol prednosta mestského úradu.

Podľa odporúčania Združenia miest a obcí Slovenska v nadväznosti na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok sa režim, ktorý nariaďuje zákaz resp. obmedzenie vstupu do priestorov prevádzok nevzťahuje na mestské a obecné úrady. Úrady nemajú kontrolovať žiadne potvrdenia, čo však v aktuálnych vyhláškach nie je uvedené.

Vstup do budovy MsÚ je možný s respirátorom, po dezinfekcii rúk, maximálny počet obyvateľov na prízemí mestského úradu je 5 osôb. Zoznam kontaktov na zamestnancov MsÚ Handlová je dostupný na tomto odkaze. a na úradnej tabuli.

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu a úbytku počtu zamestnancov, mesto žiada, aby obyvatelia v prípade, že sa nedovolajú na priamu linku zamestnancom mesta kontaktovali MsÚ na linke 046/ 519 25 11 alebo písali na adresu info@handlova.sk.

V prípade potreby odovzdania listín, stačí ich vhodiť do schránky na MsÚ Handlová, ktorá je dostupná 24 hodín denne a kontroluje sa každý pracovný deň.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.