Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Registrácia na ZAŽI HANDLOVÚ 2023 je spustená

SÚBOR
Dátum: 27.04.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2374
5 min. čítania
Registrácia na ZAŽI HANDLOVÚ 2023 je spustená

Registrovať sa je možné do 30. mája 2023

PRIHLÁSTE SA DO 1. ROČNÍKA VÝZVY ZAŽI HANDLOVÚ

Registrácia do 1 .ročníka  výzvy na interaktívne spoznávanie nášho mesta je spustená! 

Registrovať sa prostredníctvom registračného formulára je možné do 30. mája 2023. 

Výzva bude prebiehať od 16. júna do 3. septembra 2023. 

Viac informácii nájdete na podstránke v sekcii Kultúra a turizmus - po kliknutí sem.

V minulom roku sa vďaka spolupráci mesta Handlová, Komisie kultúry a cestovného ruchu, Earth Angel, ako aj Slovenského banského múzea, Karpatskonemeckého spolku, správcovi Kostola Dobrého pastiera a ďalšími dobrovoľníkom podaril zorganizovať nultý ročník Zaži Handlovú – Po stopách našich predkov. Celkovo sa do výzvy zaregistrovalo 34 záujemcov a na jej splnenie bol stanovený čas 2,5 mesiaca. Výzvu ukončilo 27 účastníkov, väčšinou rodiny s deťmi. Po vlaňajšom slávnostnom vyhodnotení a odovzdaní cien účastníkom symbolicky na Medzinárodný deň cestovného ruchu, ktorý si pripomíname 27. septembra, boli tí, čo spoznávali naše mesto a jeho okolie prostredníctvom indícií, oslovení s dotazníkom spokojnosti, ktorý slúži organizátorom ako dobré východisko pre organizáciu ďalších ročníkov.

Čo nám povedali dotazníky?

  • Celkovo sa vrátilo na adresu zazihandlovu@handlova.sk spolu 16 dotazníkov a viac ako 80% mala dotazník s tridsiatkou otázok vyplnený za približne 10 minút.
  • Handlovú zažilo viac žien ako mužov, pričom najviac sa zúčastnilo ľudí z vekovej kategórie medzi 41 a 50 rokov, až polovina. Po približne 19 % boli zastúpené vekové kategórie vo veku 21-30 a 31-40 rokov. Tretiu vekovú skupinu tvorili deti od 5 do 15 rokov s 12 % účasťou. Viac ako 80 % účastníkov tvorili Handlovčania, ktorí tu bývajú.
  • O výzve sa až 44 % účastníkov dozvedelo cez oficiálne informačné zdroje mesta (sociálna sieť FB Mesto Handlová a www.handlova.sk, 25 % sa dočítalo o výzve z nášho mestského periodika Handlovský hlas a po približne rovnakých 6% to bola aplikácia mesta, propagácia na Instagrame a plagáty v meste.
  • Väčšina respondentov odpovedala, že rozvoj cestovného ruchu v našom meste zaostáva za jeho potenciálom, čo sa odzrkadlilo aj v posúdení kvality poskytovaných služieb, kde má mesto čo vylepšovať. Respondenti by ocenili vzniku TIK-u, obchod so suvenírmi a podobne.
  • Najväčším lákadlom je podľa odpovedí pre naše mesto príroda – konkrétne Veľký a Malý Grič. Táto otázka bola otvorenou, no krásy handlovského okolia v nej rezonovali najviac.
  • Hodnotenie spokojnosti s poskytovanými službami dopadli pre ľudí z múzea, spolku a ďalších spolupracovníkov v 80% na úrovní ochotní a ústretoví.
  • Vlastné nohy namiesto iných dopravných prostriedkov využilo 69 % účastníkov, nikto nevyužil MHD.
  • Vlastné auto využilo 18% účastníkov a bicykel alebo kolobežku 12% z nich.
  • Až 63 % boli rodiny, sám/sama zažilo Handlovú 12% a štvrtinu tvorili tí, ktorí síce neboli registrovaní, ale sprevádzali rodinu na potulkách.
  • V rámci výzvy bolo prvýkrát v Banskom múzeu a Pamätnej izbe v Karpatskonemeckom spolku priemerne 60 % účastníkov, 43 % navštívilo po prvýkrát Kostol u Dobrého pastiera a Meteor.

Iné miesta boli po rozlúsknutí indícií známe. Indície boli pripravené podľa plánu organizátorov, čo potvrdili aj odpovede respondentov. 70 % uviedlo, že ich nebolo ťažké nájsť, i keď niekedy sa museli trošku viac poobzerať po okolí. Okrem odrenín jedného účastníka, nultý – pilotný ročník skončil bez ujmy na zdraví a plný pekných zážitkov.

Dĺžka trvania plnenia výzvy väčšine účastníkov vyhovovala a celkové hodnotenie kvality nultého ročníka Zaži Handlovú? Na otázku: „Páčila sa vám výzva Zaži Handlovú?“, sa v dotazníku vrátilo 100% -né áno.

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
zazi handlovu 2023 Veľkosť: 7.3 MB Formát: pdf Dátum: 27.4.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.