Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Transparentný účet po požiari pomáha

Dátum: 10.10.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1289
Transparentný účet po požiari pomáha

Transparentný účet bol zriadený príkazom primátorky a o jeho čerpaní rozhodovali poslanci. 

Po požiari obytného domu na ulici Okružná bol príkazom primátorky zriadený transparentný účet, o ktorého čerpaní rozhoduje mestské zastupiteľstvo. Poslanci na svojej septembrovej schôdzi schválili čerpanie disponibilných finančných prostriedkov bezhotovostným prevodom na bankový účet spoločenstva vlastníkov bytov za účelom úhrady nákladov na elektroinštaláciu spoločných priestorov, domáce dorozumievacie zariadenie, okná spoločných priestorov a bytov, maľovanie spoločných priestorov, stúpačkové rozvody vody, kanalizácie a plynu, vzduchotechniku - odvetrávanie únikovej cesty a fasádu bytového domu.

Ako informoval vedúci ekonomického oddelenia, Peter Mendel, Spoločenstvo vlastníkov bytov Okružná 7 požiadalo mesto dňa 19. septembra o čerpanie finančných prostriedkov z transparentného účtu. Išlo o prostriedky na obnovu elektriny v bytovke a dorozumievacie zariadenie, ktoré sčasti alebo úplne neboli uhradené z poistného plnenia poisťovňou. Celková výška poskytnutá z transparentného účtu na tento účel bola 13 115,17 eur.

Na základe ďalšej žiadosti zo dňa 28. septembra bolo uhradené mestom spoločenstvu rovnakým postupom 4 500,53 eur na výmenu okien a stúpačkové rozvody plynu, vody a kanalizácie.

Aktuálny zostatok transparentného účtu na pomoc postihnutým požiarom je 13 746,07 eur.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.