Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poďakovali sme sa, že autá vymenili za bicykle a chôdzu

GALÉRIA
Dátum: 10.09.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1953
Poďakovali sme sa, že autá vymenili za bicykle a chôdzu

Za šliapanie do pedálov a chôdzu sa účastníkom zástupcovia mesta poďakovali osobne.

Do 9. ročníka celoslovenskej kampane  Do práce na bicykli, ktorej  výsledky nájdete v našej aktualite, sa registrovali tri subjekty na území mesta Handlová: Mestský úrad Handlová, GeWiS Slovakia a spoločnosť Lowa Production (bývalé Rialto).

Za šliapanie do pedálov a chôdzu sa účastníkom zástupcovia mesta poďakovali osobne a odovzdali im diplomy počas leta podľa toho, ako bolo možné stretnutie zrealizovať zo strany zapojených organizácií.

V každej zo zúčastnených spoločností sa našli nadšenci pre túto mesačnú výzvu. Či už si vybrali jazdu do práce na bicykli alebo chodili pešo, naštartovali svoju kondičku, zistili informácie o množstve ušetreného CO2 a zároveň poskytli dôležité informácie pre hlavného organizátora kampane Ministerstvo dopravy SR, ktoré vytvorilo už minulý rok aplikáciu na mobilný telefón. Aplikáciu môžu jazdci aj chodci používať na automatické zaznamenávanie jázd do a z práce. Čím viac ľudí sa do kampane registruje a reálne cesty odjazdí, tým viac dát o tom, ktoré trasy, cesty, chodníky, či križovatky sú najviac využívané, organizátor získa. Takéto dáta vedia následne vo svoj prospech využiť samosprávy, či kraje pri komplexnom plánovaní dopravy, vrátane cyklistickej infraštruktúry.

Primátorka mesta Handlová Silvia Grúberová, viceprimátor Radoslav Iždinský v spoločnosti koordinátorky kampane za mesto Handlová Vandy Matiaškovej navštívili spoločnosti GeWiS Slovakia a Lowa Production, odovzdali diplomy pre všetkých účastníkov a darčekový kôš ako poďakovanie za aktívnu účasť v kampani. Stretnutia vytvorili príležitosť sa pozhovárať s vedením spoločností, zistiť aké majú plány,  prípadne ako vedia využiť podobné aktivity vo svoj prospech v zmysle podpory zamestnancov. To platí tiež o záverečnom stretnutí vedenia mesta Handlová a zamestnancov mesta  pracujúcich na mestskom úrade, ktorí sa do kampane Do práce na bicykli zapojili v roku 2022. 

Tento rok tímy za Handlovú ušetrili  spolu 1186,28 kg CO2! Na budúci rok sa samospráva Handlovej bude registrovať do kampane opäť a už teraz sa teší na účastníkov. Podľa Vandy Matiaškovej, koordinátorky kampane v Handlovej, aj malé mestá môžu dosiahnuť v jednotlivých kategóriách úspechy. Za tie najväčšie považuje znižovanie uhlíkovej stopy, a že aj kampaň učí vzájomnej tolerancii a ohľaduplnosti všetkých účastníkov cestnej premávky, cyklistov, chodcov, motoristov, kolobežkárov alebo iných moderných dopravných prostriedkov.

Ďakujeme všetkým účastníkom v Handlovej!

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.