Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

O kreslo primátora Handlovej sa uchádza osem kandidátov

Dátum: 06.09.2022
Počet videní: 6483
O kreslo primátora Handlovej sa uchádza osem kandidátov

O poslaneckú stoličku má záujem 75 Handlovčanov.

V utorok 31. augusta o polnoci uplynula lehota na doručenie kandidátnych listín pre komunálne voľby 2022, ktoré sa spolu so župnými voľbami uskutočnia 29. októbra 2022.

Mestská volebná komisia dnes, 6. septembra na svojom zasadnutí, potvrdila kandidatúru ôsmych kandidátov na primátora. Ako nezávislí sa budú o priazeň voličov uchádzať Silvia Grúberová, Tatiana Molnárová, Ján Spevár a Robert Šuník. Kandidáti, ktorých nominovala politická strana sú Viliam Ciberej (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti), Branislav Ondruška (DOMOV – národná strana), Peter Smorek (ŽIVOT – národná strana) a Jozef Stopka (SMER – sociálna demokracia).

Mestská volebná komisia zároveň potvrdila kandidačné listiny 75 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva, z toho 41 nezávislých a 34 nominantov politických strán. Mená kandidátov na poslancov budú zverejnené po zaregistrovaní vo volebnom informačnom systéme IVIS.

Voľby do orgánov samospráv sa uskutočnia spolu s voľbami do orgánov samosprávnych krajov v sobotu 29. októbra 2022 v čase od 7.00 h do 20.00 h. 

 

IMG_4791

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.