Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Námestie dnes doobeda patrilo deťom a zábave

GALÉRIA
Dátum: 01.06.2022
Počet videní: 1758
Námestie dnes doobeda patrilo deťom a zábave

Podujatie "Deti pomáhajú deťom" sa konalo po dvoch rokoch. 

Deň detí dnes zahájilo podujatie s názvom "Deti pomáhajú deťom". Podujatie odštartovalo tanečné vystúpenie a všetkých prítomných privítala primátorka mesta, Silvia Grúberová. Spolu s okoloidúcimi návštevníkmi sa zúčastnilo približne 500 detí. 

Prečo Deti pomáhajú deťom?

"Lebo medzi nami žijú aj detičky, ktoré potrebujú pomoc svojich kamarátov a známych, skrátka nás všetkých. Deti sú naša budúcnosť, náš zmysel života, náš úsmev na tvári, proste naše všetko" povedala spoluorganizátorka podujatia Ingrida Jašková (DIGI Slovakia, s.r.o.). Cieľom podujatia bolo športovať, odreagovať sa a pomôcť myšlienke HendiCamp Handlová.

Ako?

Na počesť všetkých zdravotne znevýhodnených detí, zabehli školáci pretek v dĺžke 150m. 

Podujatia sa zúčastnili deti z handlovských základných a materských škôl. Spolu sa zaregistrovalo 427 detí. Všetci dostali registračné číslo na hruď a kartičku, kde zbierali pečiatky na získanie odmeny. Deti bežali v troch kategóriách, v ktorých boli ocenené prvé tri miesta. Na každom stupienku a v každej kategórii boli víťazmi jedno dievča a jeden chlapec. Každý účastník dostal medailu, účastnícky diplom a vecné ceny. 

Pre deti boli okrem pretekov pripravené rôzne súťaže, škola tanca, maľovanie na tvár, dj, tanečné vystúpenia handlovských tanečných skupín Volcano a Dazy dance group. Potešili sa aj mestským policajtom hasičom, maskotovi ŤUKIMU a chodeniu po "slack - line" (pozn. (slaklajn) lano na chodenie priviazané o dva stromy), ktoré odprezentoval Andrej Harak. Najmenší využili aj skáskací hrad. 

Ďakujeme 

Ďakujeme všetkým deťom ktoré prišli, pani učiteľkám za doprovod, školám, ktoré poskytli dobrovoľníkov na pomoc organizátorom, organizátorom za krásne podujatie: Centrum voľného času Handlová, DIGI SLovakia, s.r.o., Detskému a mládežníckemu parlamentu.

Ďakujeme Mestskej polícii za zvýšenú kontrolu, Červenému krížu za dobrovoľných záchranárov a kontrolu, Dobrovoľným hasičom Morovno a Andrejovi Harakovi, 

a sponzorom podujatia: Mesto HandlováAgips, HORNONITRIANSKE BANE zamestnanecká, akciová spoločnosť (v skratke HBz., a.s.) , AGRO GTV, odštepný závod, Gewis, C.b.One, Bono trade, Weber Saint- gobain

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.