Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Okres Prievidza je od dnešného dňa v červenej farbe

Dátum: 18.10.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2165
Okres Prievidza je od dnešného dňa v červenej farbe

V budove mestského úradu Handlová je potrebné nosiť respirátor triedy FFP2. 

Od 18. októbra sa podľa covid mapy Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky mení farba pre okres Prievidza z oranžovej na červenú. 

Červená farba na covid automate znamená 1. stupeň ohrozenia, z čoho vyplývajú rôzne zmeny. 

Napríklad pri rúškach a repsirátoroch FFP2 je od 18. 10. 2021 v interiéri povinné nosenie respirátora a v exteriéri na hromadných podujatiach je potrebné nosiť rúško. Výnimky pri nosení rúška a respirátorov platia pre deti do 6 rokov, žiakov základných škôl, pedagógov, ľudí s autizmom či pre nevestu a ženícha. 

Celý zoznam výnimiek nájdete na stránke: https://automat.gov.sk/prievidza?detail

Čo je to COVID automat?

  • systém pre monitorovanie vývoja epidémie a prijímanie protiepidemických opatrenia v závislosti od intenzity šírenia SARSCoV-2 (Covid-19)
  • verejnosti je komunikovaná farebná škála a skóre v Covid Automate. S narastajúcim skóre narastá stupeň rizika a aplikované sú prísnejšie opatrenia.
  • Covid Automat sa zapína, keď Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlási pandémiu. Naopak, keď WHO vyhlási pandémiu za ukončenú resp. keď ÚVZ vyhlási epidémiu na Slovensku za ukončenú, Covid Automat sa vypne. Lokálne (na úrovni okresov) môže byť vypnutý (bez indikovanej farby) aj skôr,

Nový COVID automat bol schválený dňa 10. augusta 2021 – UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 440 k návrhu aktualizácie Alert systému pre monitorovanie vývoja pandémie a prijímanie opatrení proti SARS-CoV-2 (Covid Automat – verzia 4.2, PDF, 532 kB).

Čo je to okresná charakteristika?

Vyjadruje dynamiku ochorenia na území okresu. Ukazovatele, ktoré sa používajú na tento účel v Covid Automate sú:

  • 7 dňová incidencia prípadov (počet prípadov za 7 dní na 100.000 obyvateľov),
  • zaočkovanosť okresu,
  • komplexné lokálne zhodnotenie epidemiologickej situácie epidemiológmi na RÚVZ (napr. trend incidencie, splnenie kritéria minimálneho počtu testov, pozitivita testov, super – šírenie v populácii, charakter ohnísk, vekovo špecifická dynamika a podobne).

Tieto informácie budeme pre Vás aktualizovať aj na našom webe v rýchlom odkaze COVID 19, kde nájdete o.i. aj informácie o možnosti dať sa otestovať v našom meste. 

Link na rýchly odkaz: https://www.handlova.sk/9210/covid-19

rychly_odkaz

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.