Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mestský kynologický klub produkuje aj bežcov.

Dátum: 28.04.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1646
Mestský kynologický klub produkuje aj bežcov.

Ich šport sa volá Canicross

V Mestskom kynologickom klube Handlová máme veľkú výhodu, že naše deti majú tých najlepších trénerov, ktorí ich motivujú k pohybu vždy a za každých okolností. Sú nimi ich štvornohí miláčikovia, ktorí nevedia, že cvičisko je pre opatrenia už dlho zatvorené, potrebujú sa vybehať tak či tak. Preto sme sa začali venovať športu, ktorý pandémia neobmedzila - beh so psom v prírode, zvaný Canicross. V tejto bežeckej disciplíne je pes zapriahnutý v postroji a ťahá bežca dopredu. Najbežnejšie sú rýchle šprinty do 10 km, ale výnimkou dnes už nie sú ani maratónske vzdialenosti. Handlová obkolesená horami s množstvom lesných ciest má na Canicross ideálne podmienky.

Vo veľkonočnom virtuálnom behu „Rozbeháme Slovensko”, kde bola úloha zabehnúť čo najviac kilometrov za 60 min., sa umiestnil náš tréner Tomáš Gríger so psom Loopym na 3. mieste z 30 tímov vo svojej kategórii. Najväčším úspechom je však to, že sa do bežeckých aktivít začala samovoľne zapájať aj mládež. Naša 15. ročná členka klubu, Diana Kyjaková so psom Leom, sa zapojili do Jarnej Výzvy „VIRTUAL ACTIVITY” na podporu útulku Na konci sveta, ktorý je zameraný na liečbu a socializáciu opustených a týraných zvierat zachránených zo zlých podmienok. Dianka s Leom si zabehali 14 km po Rematskej ceste a Tomáš Gríger s Loopym si dali 21,5 km polmaratón cez Bralovú skalu a Sedlo pod Vysokou. Kto si netrúfol na dlhé behy, venoval sa turistike so psom, zvanej Dogtrekking.

20210214_111234

Deti z MsKK Handlová počas zimnej klubovej výzvy vystúpiť na Veľký Grič.

Všetky deti z klubu splnili počas zimy výzvu zdolať so psíkom Veľký Grič, niektoré si pridali aj Malý Grič a Vtáčnik. Pandémiu sme teda nepresedeli na gauči, psíci nám nedovolili. Tešíme sa na znovuotvorenie športovísk, aby sme sa znovu plnohodnotne pustili do všetkých športov, ktorým sa v MsKK Handlová venujeme a máme ich teraz skutočne dosť. Z dvoch tréningov Agility týždenne sa rozrastáme na štyri a k tomu ďalšie dva príbuzného športu Hoopers, aby sme obsiahli množstvo nových záujemcov, hlavne detí. Znovu otvárame Bull športy a ďalej pokračujeme v dlhoročnej tradícii zaužívaných tréningov obrany, poslušnosti a športovej kynológie. Náš areál za futbalovým štadiónom bude túto sezónu vyťažený každý jeden deň.

Pre podrobné informácie navštívte našu webstránku: www.mskkhandlova.sk Mestský kynologický klub Handlová

Screenshot_2021-04-28_at_12.27.22
spp_1

MsKK Handlová pripravil projekt do grantového programu nadácie SPP "Športuj aj ty!", ktorý podporuje deti v športovaní a zdravom životnom štýle. Oddiel Agility so svojím projektom uspel a získal od nadácie 2000€ na obnovu prekážok a usporiadanie pretekov a súťaží.

"Náš klub sa od svojho vzniku financoval sám z poplatkov za členské, za tréningy a prostredníctvom 2%. Po prvý krát sme dostali dotáciu od mesta Handlová v tomto roku, za čo sme deťom kúpili 2 krásne nové tunely na šport Hoopers. Dotácia od SPP nás posunie obrovským skokom vpred. Športy so psami sa stávajú veľmi populárne a náš klub rýchlo rastie počtom členov aj množstvom tréningov, športov a aktivít. Vďaka dotácii vieme zafinancovať výmenu prekážok na Agility, ktoré už nespĺňali dnešné štandardy pre bezpečnosť našich rýchlonohých detí a ich psíkov. Na preteky tak budeme chodiť kvalitnejšie pripravení a navyše sa dostávame do stavu, keď preteky budeme môcť opäť sami organizovať priamo v Handlovej a hostiť účastníkov z celého Slovenska. Veľmi sa na to tešíme." vedúci Agility v MsKK Handlová

20200919_153452-1-2048x658-3

Handlovský oddiel Agility počas klubovej tuneliády v lete 2020.

DSC01596DSC01750

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tréningy Hoopers v MsKK Handlová.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.