Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spolupráca s Teach for Slovakia pokračuje

Dátum: 15.01.2021
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 828
Spolupráca s Teach for Slovakia pokračuje

Mesto Handlová už tretí rok spolupracuje so vzdelávacím programom Teach for Slovakia.

V novembri prebehli dve online školenia pre učiteľov všetkých školských zariadení v meste. Na workshope Skupinová práca sa zúčastnilo 25 učiteľov od materskej až po strednú školu. Spätná väzba bola pozitívna. Na škále od 0 po 10, kde 10 je najvyššie hodnotenie, učitelia ohodnotili workshop „známkou“ 7,75. „Účastníci spomínali ako najcennejšiu skúsenosť príležitosť vymieňať si vzájomné skúsenosti s kolegami. Ako priestor na zlepšenie určili jasnejšie komunikovanie náročnosti školenia i väčšie množstvo nových informácií, či poznatkov,“ povedal Erik Tomásch z Teach for Slovakia. Workshopu Mediálna gramotnosť sa zúčastnilo 10 učiteľov z druhého stupňa ZŠ a SŠ z Handlovej, priemerné hodnotenie dosiahlo 7,33. „Účastníci vnímali jeho najväčší prínos pre seba v zdieľaní konkrétnych zdrojov ako webstránok, videí, obrázkov a podobne,“ povedal Tomásch.

Každá škola má vlastnú klímu

Nový kalendárny rok začneme program Teach for Slovakia merať klímu na škole ZŠ Školská. Realizovať ho bude prostredníctvom dotazníkového prieskumu organizácia Školský network. Dotazníky budú vypĺňať pedagógovia, žiaci i rodičia. „Prieskum nám pomôže v identifikovaní silných stránok školy a jej priestoru na rozvoj. Zároveň nám dá príležitosť systematickejšie vťahovať pedagógov do zmien na škole a takto posilňovať ich participáciu a aktívnu rolu v tvarovaní školského prostredia,“ uviedol Tomásch.

Čo je Teach for Slovakia?

Teach for Slovakia je súčasťou medzinárodnej siete Teach for All, pôsobiacej v 50 krajinách sveta, ktorá sa zameriava na systémovú zmenu vo vzdelávaní s dôrazom na zlepšenie situácie žiakov zo znevýhodnených prostredí. Programy v sieti Teach for All si počas svojej histórie vybudovali know-how, ako pristupovať k vzdelávaniu žiakov z chudobného prostredia. Na Slovensku pôsobí od roku 2014. Záštitu nad programom na Slovensku drží prezidentka republiky Zuzana Čaputová a na jeho implementáciu dohliada 14-členná správna rada. Program na Slovensku funguje pod organizáciou Manageria.

autor: (RED)

foto: Ilustračné foto Teach for Slovakia

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.