Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Májové úspechy žiakov Základnej umeleckej školy Handlová

Dátum: 24.05.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2216
3 min. čítania
Májové úspechy žiakov Základnej umeleckej školy Handlová

Žiači boli úspešní v hudbe, speve aj recitácii

O tom, že aj v takom malom meste, akým Handlová je, vyrastajú šikovné, nadané deti, ktoré robia radosť rodičom, učiteľom aj mestu svedčia výsledky z absolvovaných celoslovenských súťaží žiakov našej Základnej umeleckej školy v Handlovej.

Dovoľte aby sme sa v týchto pár riadkoch pochválili a zároveň si popriali „len tak ďalej…“

Divertimento musicale

31. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálnej inštrumentálnej hudby. Zo základnej umeleckej školy v Handlovej sa pravidelne tejto súťaže zúčastňuje hudobné zoskupenie pod vedením Kataríny Engererovej. Nebolo tomu inak ani v tomto roku. Skupina Cinematico za spolupráce žiakov z triedy bicích nástrojov Matúša Minicha podala výborný výkon a umiestnila sa v Zlatom pásme. Okrem toho získala aj Špeciálnu cenu za interpretáciu.

Kremnické laso 2023

Na 17. ročníku celoslovenskej súťaže detských a mládežníckych hudobných skupín a spevákov sólistov Kremnické laso 2023 našu Základnú umeleckú školu v Handlovej reprezentovala žiačka z triedy V. Ferčákovej - Mia Ricci Bartsch. V kategórii A2 obsadila 1. miesto.

Dúha

Vyhlasovateľom a garantom 27. ročníka celoslovenskej súťaže výtvarnej a literárnej tvorby detí Dúha, je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Za Literárno-dramatický odbor ZUŠ sa po prvýkrát do súťaže zapojila Rebeka Šálová. Porotu, ktorej predsedom bol doc. PhDr. Peter Karpinský, PhD. vedúci Katedry slovenského jazyka Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity, práca našej žiačky zaujala a v IV. kategórii próza získala 3. miesto.

Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu!

Autor textu a foto: ZUŠ Handlová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.