Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ministerstvo školstva dalo na opravu strechy školy 120 tisíc eur

Dátum: 10.05.2023
Počet videní: 1380
2 min. čítania
Ministerstvo školstva dalo na opravu strechy školy 120 tisíc eur

Strecha Základnej školy na Morovnianskej ceste je v havarijnom stave.

Budova Základnej školy Morovnianska cesta bola modernizovaná v roku 2009. Zateplil sa obvodový plášť, vymenili okná aj strešná krytina. „Od roku 2009 sme riešili reklamácie. V lete pri silnejších zrážkach alebo v zime, keď sa topil sneh, voda začala zatekať do učební na druhom poschodí. Stále sa to zhoršovalo, takže sme robili čiastkové opravy,“ povedala riaditeľka školy, Elena Šoltýsová. Škola musela vyradiť z prevádzky odborné učebne na druhom poschodí a pri silných zrážkach voda pretekala na prízemie, preto nemohli využívať aj niektoré triedy. „Situácia sa zhoršila natoľko, že sme to museli riešiť na ministerstve školstva,“ uviedla riaditeľka.

Mesto Handlová podalo v júni v roku 2022, žiadosť o poskytnutie finančných prostriedkov na havarijnú situáciu strešného plášťa objektu ZŠ Morovnianska cesta. „Na základe našej urgencie z februára 2023 Ministerstvo školstva schválilo základnej škole finančné prostriedky – kapitálové výdavky na akciu Havarijný stav strešného plášťa v sume 120 000 eur,“ potvrdila Andrea Bacúšan zo Spoločného školského úradu Handlová.

V najbližších dňoch mesto vyhlási výberové konanie na realizátora rekonštrukcie strechy. Po novom bude strecha vyspádovaná, aby po nej voda ľahšie stekala. Optimistický odhad, kedy by mohla byť strecha na ZŠ Morovnianska cesta zrekonštruovaná, je september 2023.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.