Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovčan Filip Škrteľ je majstrom Slovenska v šípkach

Dátum: 21.04.2023
Počet videní: 2371
2 min. čítania
Handlovčan Filip Škrteľ je majstrom Slovenska v šípkach

Formu už brúsi na Majstrovstvá Európy.

Na 26. Majstrovstvách Slovenska v elektronických šípkach v Tatranskej Lomnici vyhral kategóriu „Cricket muži“ Filip Škrteľ z Handlovej.

Šípkam sa Filip Škrteľ venuje už vyše 23 rokov, od juniorských čias. „Trénujem väčšinou doma, aspoň hodinku denne ak mi to rodinné povinnosti dovolia, keďže mám ročnú dcérku poslednú dobu je toho času pomenej,“ povedal majster Slovenska.

Cricket je druhá najprestížnejšia kategória u mužov. Súťaže sa zúčastnilo 187 hráčov, čo bol rekord v účasti, takže s víťazstvom je maximálne spokojný. „Na majstrovstvách Slovenska sa mi darilo dobre. Natrénované som, samozrejme, mal a aj posledné výsledky na turnajoch naznačovali, že by som mohol uhrať dobrý výsledok aj v hlavnej súťaži 501DO. Bohužiaľ, turnaj v crickete sa natiahol až do neskorých nočných hodín, finále som dohral až okolo pol štvrtej ráno. Na druhý deň začínal hlavný turnaj už ráno, takže môj výkon určite poznačila únava. V konkurencii 284 hráčov som skončil na 17. mieste, čo určite nie je zlé, ale očakávania boli určite vyššie.“

Najbližším cieľom Filipa Škrteľa je vyhrať titul Majstra Slovenska v tímoch v polovici mája v Novákoch a uhrať dobrý výsledok na Majstrovstvách Európy v Španielsku v polovici Júna.

 

FOTO: FACEBOOK E-DARTS SLOVAKIA

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.