Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Handparku hrozí riziko pádu dvoch vysokých stromov

VIDEO
Dátum: 14.04.2023
Počet videní: 2056
2 min. čítania
V Handparku hrozí riziko pádu dvoch vysokých stromov

Mesto žiada obyvateľov, aby do označeného priestoru nevstupovali.

Problém s nebezpečne naklonenými stromami v Handparku bol identifikovaný vo štvrtok 6. apríla. Zrejme následkom silnejšieho vetra sa dve duglasky nahli a opreli o seba. Keďže stromy dosahujú výšku takmer tridsať metrov a ich pád by mohol spôsobiť škody, mesto priestor ohradilo a označilo výstražným nápisom „Nebezpečenstvo úrazu, vstup na vlastné riziko.“ Po obhliadke referent životného prostredia zistil, že stromy nie sú zdravé a pravdepodobne preto podľahli poveternostným podmienkam.

Ohradeným územím vedie chodník. Kým sa havarijný stav v tejto časti Handparku nevyrieši, mesto žiada obyvateľov, aby do označeného priestoru nevstupovali.

Samospráva už podala žiadosť o výrub dvoch poškodených stromov a stromy vypíli hneď, keď na to dostane povolenie. Oddelenie životného prostredia teraz kontroluje zdravotný stav okolitých stromov a porovnáva ich s výsledkami dendrologického výskumu, ktorý dal spracovať farár Peter Repa v roku 2019.

IMG_3853

* Aktualizácia príspevku 28.4.2023 - Stromy sú už vypílené - videoreportáž č. 2

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.