Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ocenenie za prínos kultúrnej obci hornej Nitry si prevzali aj dve Handlovčanky

VIDEO
Dátum: 23.03.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1810
Ocenenie za prínos kultúrnej obci hornej Nitry si prevzali aj dve Handlovčanky

Ocenenie si prevzalo celkom 33 laureátov.

Tradičné podujatie, ktorého cieľom je vyjadriť vďaku tým, ktorí svoj život zasvätili práci v oblasti kultúry v hornonitrianskom regióne, sa aj tento rok uskutočnilo v priestoroch RKC Prievidza.

O organizáciu podujatia Kultúra 2022 sa opäť postarali aj tri župné kultúrne inštitúcie, a to Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, Hornonitrianska knižnica v Prievidzi a Hornonitrianske múzeum v Prievidzi. Záštitu prevzal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Na tomto podujatí nie som prvýkrát. Ale aj napriek tomu tu vidím mnoho nových tvárí. To znamená, že na hornej Nitre je stále veľké množstvo šikovných a tvorivých ľudí. Umenie je nevyčerpateľná studnica príležitostí,“ povedal trenčiansky župan.

Ocenenie si prevzalo celkom 33 laureátov. Poďakovanie riaditeľky RKC za dlhoročnú kultúrno-osvetovú činnosť si odniesla poetka a výtvarníčka z Handlovej, Alica Buzalková. Poďakovanie ZMOHN za výrazný podiel na rozvoji miestnej kultúry dostala Jarmila Žišková, dlhoročná riaditeľka domu kultúry v Handlovej.

Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie roky naplnené kultúrou a umením.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.