Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Absolvent handlovskej ZUŠ koncertoval v Slovenskej filharmónii

Dátum: 01.04.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2153
Absolvent handlovskej ZUŠ koncertoval v Slovenskej filharmónii

Samuel Lihotský podal v beznádejne vypredanej sále vynikajúci umelecky výkon.

V stredu 15. februára 2023 sa v koncertnej sieni Slovenskej filharmónie konal koncert študentov Konzervatória v Bratislave v rámci filharmonického cyklu „Junior“. Priestor na verejnú prezentáciu mali najúspešnejší študenti, ktorí prešli interným výberovým konaním. Absolvent handlovskej ZUŠ, Samuel Lihotský, prešiel náročným výberom a v beznádejne vypredanej sále podal vynikajúci umelecky výkon.

Samuel Lihotský študoval hru na klavíri v triede pani učiteľky Kataríny Bundovej, DiS. art.. V súčastnosti je študentom 4. ročníka Cirkevného konzervatória v Bratislave, odbor cirkevná hudba, predmet hra na organ a dirigovanie v triede Mgr. art. Petra Reiferssa. Z jeho úspechov možno spomenúť 1. miesto v 1. kategórii v hre na organe v Súťaži slovenských konzervatórií Slovenskej republiky, ktorá sa konala v školskom roku 2021/22. Aktívne sa zúčastnil medzinárodného organového festivalu „Cesta po varhanních skvostech“, ktorý sa konal vo Velehrade a v Sielnici. Podieľal sa tiež na projekte Mariánske vešpery Marcela Duprého, ktorý sa konal v bratislavs­kej Katedrále sv. Šebastiána a v Bazilike sv. Mikuláša v Trnave. Pôsobí aj ako organista a kantor v piaristickom Kostole najsvätejšej Trojice v Prievidzi.

O kvalite pripravenosti absolventov našej zušky svedčia aj slová profesora hry na organ Mgr. art. Petra Reiferssa: „Ďakujem Vám za takto pripravených žiakov“.

Samuelovi Lihotskému a všetkým našim absolventom, ktorí študujú, študovali alebo budú študovať hudbu, dizajn, herectvo... držíme palce v ich umeleckom raste a tešíme sa z každého jedného úspechu. Sme radi, že po absolvovaní udržujú so svojou zuškou kontakt a veríme, že bránami našej školy prejde ešte množstvo šikovných a nadaných žiakov.

(ZUŠ)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.