Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto aktualizovalo zoznam majiteľov garáží

Dátum: 03.03.2023
Počet videní: 1947
Mesto aktualizovalo zoznam majiteľov garáží

Vlastníci garáží sa rokmi pomenili.

V meste Handlová je 76 plechových garáží, z toho 58 stojí na pozemkoch mesta a 18 na štátnych alebo súkromných pozemkoch. Najviac ich je za reštauráciou Slovan, na Parkovej a Dimitrovovej ulici. Vlastníci garáží sa rokmi pomenili, preto mesto pristúpilo k aktualizácii ich majiteľov. Samospráva požiadala majiteľov garáží, aby sa prihlásili.

Ako uviedla referentka Oddelenia majetkovo-právneho, vnútornej správy a evidencie nehnuteľností Adriana Kovalová, tí, ktorí nemali s mestom uzavretú zmluvu o nájme, ju podpísali dodatočne.

Samospráva má v pláne dať do poriadku aj tie pozemky, ktoré sú v správe Slovenského pozemkového fondu alebo Ministerstva hospodárstva SR. Mesto by možno tieto pozemky odkúpilo a potom by sme riešili nájomné zmluvy s dotyčnými vlastníkmi.

Vlastníci garáží platia mestu za užívanie pozemku ročný poplatok 1 euro za 1 m2. V priemere majú garáže výmeru 18 – 20 m2.

(RTVPD)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.