Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlová sa pripája k protestu

SÚBOR
Dátum: 29.01.2023
Počet videní: 866
Handlová sa pripája k protestu

Mestám a obciam zhasína nádej.

Mesto Handlová sa pripája k celoslovenskej iniciatíve „Mestám a obciam zhasína nádej,“ a v pondelok 30. januára 2023, v čase od 19:00 hod. do 19:30 hod. demonštratívne zhasne časť verejného osvetlenia.

Mestá tak dávajú najavo, že situácia s neriešením cien energií pre samosprávy má mimoriadne vážne a negatívne dopady na plnenie základných úloh a povinností samospráv, čo sa dotkne aj bežného života každého obyvateľa. Mestá a obce nie sú autormi problémov. Sú obeťami zlých rozhodnutí vlády a to, čo v tomto období mestá najviac potrebujú, je rýchla a efektívna pomoc od vlády.

Väčšina členov Združenia miest a obcí hornej Nitry sa dohodli, že sa pripoja ku kolegom Združenia miest a obcí Kysúc a Združenia miest a obcí Dolných Kysúc, a to konkrétne ku Kysuckej deklarácii, v ktorej sa píše:

  1. Žiadame Vládu SR, aby predstaviteľov miest a obcí v termíne do 31. januára 2023 informovala koľko, kedy a na ako dlho poskytne kompenzáciu za výpadky, ktoré nastali v dôsledku energetickej krízy, inflácie, zavedenia a prijatia právnych predpisov spôsobujúcich výpadky financií v rozpočtoch samospráv
  2. Žiadame, aby kompenzácie za finančné výpadky samospráv neboli realizované formou refundácie, ale formou predfinancovania.
  3. V čo najkratšom termíne žiadame zverejniť daňovú prognózu Ministerstva financií SR.

Väčšina členov Združenia miest a obcí hornej Nitry vyhlásila, že v prípade nereagovania na deklarované požiadavky pristúpia mestá a obce spoločne so svojimi obyvateľmi k protestom.

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Zhasnuté svetlá: 30. 1. 2023 Veľkosť: 566.9 kB Formát: jpg Dátum: 30.1.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.