Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rozvoju cestovného ruchu má napomôcť infokiosk aj informačné tabule

Dátum: 30.12.2022
Počet videní: 1465
Rozvoju cestovného ruchu má napomôcť infokiosk aj informačné tabule

Infokiosk má dotykový panel.

Rozvoju cestovného ruchu v Handlovej by mal pomôcť novoosadený infokiosk, ktorý je umiestnený na letnej terase mestskej knižnice.  Projekt na podporu malej infraštruktúry podávalo mesto Handlová prostredníctvom Miestnej akčnej skupiny Žiar pred dvomi rokmi.

Ako uviedla hovorkyňa mesta, Jana Paulínyová, až v roku 2022 sa podarilo dospieť k podpisu zmlúv s Poľnohospodárskou platobnou agentúrou (PPA). Po podpise zmluvy zo strany PPA mohli subdodávatelia začať realizovať jednotlivé časti projektu. „Pracujeme ešte na drobnostiach, ktoré sa týkajú informácií, ktoré tvoria obsah infokiosku, aby to bol zaujímavejší a bohatší o fotografie. Aktuálne teda kiosk nie je spustený v plnej verzii. Handlovčania a návštevníci mesta zatiaľ majú k dispozícii len stránku mesta,“ povedala Jana Paulínyová.

tabule tabule2 tabule3

Súčasťou projektu sú aj informačné tabule umiestnené pri všetkých dvanástich ikonických stavbách mesta Handlová. Nájdete na nich informácie o konkrétnej stavbe v troch jazykoch. Všeobecné informácie o Haikonách v slovenčine, nemčine a angličtine a mapa s ich lokalizáciou je umiestnená na veľkých tabuliach na Námestí baníkov. Tento projekt tiež ešte nie je dokončený. Slávnostne ho mesto plánuje odovzdať verejnosti po dokončení všetkých častí.

Informačné tabule pri kostole sv. Kataríny, kaplnke Jána Nepomuckého, moste Jána Nepomuckého, dome kultúry, veľká všeobecná tabuľa na Námestí baníkov zložená z troch častí a infokiosk boli uhradené z projektových peňazí v hodnote 25 000 eur. Tabule pri ostatných ikonických stavbách dalo mesto vyrobiť na vlastné náklady za 7 200 eur.

Slávnostné odovzdanie infokiosku a informačných tabúľ je naplánované na január budúceho roka.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.