Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Primátorka a novozvolení poslanci zložili zákonný sľub

VIDEO
Dátum: 01.12.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1345
Primátorka a novozvolení poslanci zložili zákonný sľub

Ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva sa konalo 28.11.2022

Znovuzvolená primátorka sa ujala svojej funkcie na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v pondelok 28. 11., sľub spolu s ňou zložili i 19 mestskí poslanci. „Obhájením funkcie primátorky s pokorou a vďakou k obyvateľom mesta, sľubujem, že budem naďalej pracovať zodpovedne a s plným nasadením pre všetkých obyvateľov mesta Handlová rešpektujúc verejný záujem a k tejto spolupráci pozývam každého z vás, milé dámy a páni,“ oslovila znovuzvolená primátorka mesta, Silvia Grúberová, poslancov Zastupiteľstva mesta Handlová. „Nie ste tu sami za seba ani za skupinky ľudí, ale ste tu za všetkých tých ľudí, ktorí sú vašimi priateľmi, susedmi, známymi ale i neznámymi tvárami Handlovčanov. Ste tu preto, aby ste vždy triezvo, zodpovedne a z každého uhla posúdili rôzne informácie, situácie, aktivity, projekty, záväzné nariadenia a určili smerovanie mesta v rôznych oblastiach verejného života,“ povedala primátorka. Viceprimátorom mesta bude podobne ako v minulom volebnom období Radoslav Iždinský (nezávislý).

Väčšinu v mestskom zastupiteľstve budú mať nezávislí poslanci, je ich 14, štyria poslanci mali na kandidátnej listine uvedený Smer-SD a jeden Domov-NS. Prevahu v mestskom parlamente majú muži, je ich 14.

Mestskí poslanci zároveň v tajnej voľbe schválili zloženie mestskej rady: Vladimír Buzalka, Norbert Koncz, Arpád Koszta, Jozef Stopka a Ladislav Važan. Členom mestskej rady bez voľby sa v súlade so zákonom o obecnom zriadení stane aj zástupca primátorky, Radoslav Iždinský.

Poslanci ďalej pre volebné obdobie 2022 – 2026 zriadili sedem stálych komisií a v tajnom hlasovaní zvoli ich predsedov:

  1. Komisia ekonomická, správy majetku mesta a mestských projektov, Vladimír Buzalka
  2. Komisia výstavby, územného plánovania, životného prostredia a dopravy, Arpád Koszta
  3. Komisia sociálna, zdravotná a ochrany verejného poriadku, Jozef Stopka
  4. Komisia vzdelávania, práce s deťmi a mládežou, Danica Baranovičová
  5. Komisia kultúry a cestovného ruchu, Branislav Ondruška
  6. Komisia športu, Martin Uríček
  7. Komisia pre ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta, Dušan Klas

Mestské zastupiteľstvo ďalej zvolilo členov Komisie pre ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta v zložení Branislav Ondruška a Milan Sýkora ml.

Výkonom funkcie sobášiacich mestské zastupiteľstvo poverilo Ivanu Hromádkovú, Branislava Ondrušku, Jozefa Stopku a Marcelu Šimonovú.

Primátorka bude na základe zákona poberať plat vo výške 3 403 eur mesačne. „Každý z vás dnešným dňom prevzal spoluzodpovednosť za to ako sa bude naše krásne mesto vyvíjať v nasledujúcich 4 rokoch. Len spoločným pričinením môže Handlová rásť a len spoločne dokážeme čeliť vonkajším prekážkam. Pristupujte k rôznym problematikám citlivo a dôkladne analyzujte, aby sme dokázali zodpovedne pracovať na našich spoločných cieľoch. Buďte prosím oporou našim školám, organizáciám i spolkom, ktoré spoluvytvárajú a obohacujú život v meste. Dobré slovo, dobrý skutok a pomoc. Sú to dôležité atribúty. Pevne verím, že ste všetci tímoví hráči, ktorým záleží na napredovaní Handlovej v ťažších časoch. Prajem nám všetkým dostatok energie na prácu, ktorá nás čaká a je jej naozaj veľa. Buďte pri tom trpezliví a ľudskí,“ uzavrela príhovor poslancom primátorka Silvia Grúberová.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.