Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vodný park pre vtáčiky je pomocou počas vysokých teplôt

VIDEO
Dátum: 30.07.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 742
Vodný park pre vtáčiky je pomocou počas vysokých teplôt

Nápad prišiel od pozorných zamestnancov spoločnosti HATER. 

Počas letných dní s teplotami nad 30 stupňov a s minimálnymi zrážkami si všetci uvedomujeme viac ako inokedy aká je pre život dôležitá obyčajná voda. Potrebuje ju všetko čo je živé. Zamestnanci spoločnosti HATER Handlová si počas údržby HandParku všimli dehydrované vtáčiky, ktoré už nedokázali ani lietať. Situáciu preto začali okamžite riešiť.

Bol piatok okolo pol jednej, ale narýchlo sme sa ešte zmobilizovali a vytvorili napájadlo, aby už cez víkend, počas ktorého hlásili vysoké teploty, ho mohli vtáčiky a iné zvieratká využívať, povedal Jozef Božik pre RTV Prievidza.

Napájadlo je plastové s andezitovým obložením a vytvorené tak, aby sa z neho vedel napiť ako hmyz tak aj vtáky. Keďže je v HandParku nová výsadba, ktorú je potrebné polievať minimálne raz za týždeň, zamestnanci pri tejto príležitosti budú dopĺňať vodu aj do napájadla.

Každá pomoc vítaná

Na svojej sociálnej sieti HATER vyzval handlovčanov, že v prípade, že budú mať čas alebo chuť môžu dolievať čerstvú vodu a zároveň poliať kvietky okolo napájadla a pomôcť tak udržiavať čerstvú vodu v napájadle. Pravidelným premiešavaním vody sa predíde jej znehodnoteniu napr. riasami.

Po nepríjemných skúsenostiach s vandalizmom spojených s novou výsadbou drevín a zelene na viacerých miestach v meste, veríme, že napájadlo nebude nikomu prekážať a že v HandParku vydrží bez toho, aby ho niekto zničil, dodal nakoniec Božik.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.