Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto začalo distribuovať daňové rozhodnutia

Dátum: 13.05.2022
Počet videní: 1510
Mesto začalo distribuovať daňové rozhodnutia

Platenie daní nemusí znamenať dlhé čakanie v rade pred kanceláriou na mestskom úrade.

Dnes začali doručovateľky a doručovatelia mestského úradu roznášať rozhodnutia týkajúce sa vyrubenia dane z nehnuteľností, dane za psa a poplatku za komunálne odpady v listinnej forme do vlastných rúk občanom, ktorí nemajú elektronické schránky aktivované na doručovanie. Spolu s rozhodnutiami sa budú roznášať aj výzvy na úhradu nedoplatkov.

Pozor! Nikdy neplaťte pri prebraní rozhodnutia. Doručovatelia nesmú preberať hotovosť, ani prijímať bezhotovostné platby! V prípade, že  by sa obyvatelia stretli s tým, že od nich niekto bude pýtať peniaze na mieste, ihneď je potrebné kontaktovať hliadku Metskej polície Handlová na tel. čísle 0905 499 384.

Pri platbe daní na mestskom úrade si nezabudnite rozhodnutie doniesť so sebou a pripravte si hotovosť. Na úrade sa dá platiť iba v hotovosti. Pokladne sú dostupné na prízemí mestského úradu a majú pracovnú dobu končiacu o hodinu skôr, ako je pracovná doba MsÚ z dôvodu spracovania finančnej hotovosti nasledovne:

Pondelok         7:00 h. – 15:00 h.

Utorok              7:00 h. – 14:00 h.

Streda              8:00 h.  – 15:00h.

Štvrtok             Nestránkový deň

Piatok              7:00 h. – 13:00 h.

Platenie daní však nemusí znamenať dlhé čakanie v rade pred kanceláriou na mestskom úrade počas pracovných hodín.

Používate internet banking? Bezhotovostnú platbu zadajte z pohodlia domova prevodom na účet mesta uvedený v rozhodnutí. Nezabudnite správne vypísať variabilný symbol, na základe ktorého je platba priradená k obyvateľovi.

Máte smartfón? Bezhotovostná platba bude ešte jednoduchšia! Stačí si naskenovať QR kód na vašom rozhodnutí. Mladší rodinní príslušníci, pomôžte starším rodinným príslušníkom s bezhotovostnými platbami a následne ich informujte o úhrade alebo im vytlačte potvrdenie o zrealizovaní prevodu.

Zaplatením miestnych daní vo výške a v lehote ustanovenej v doručenom rozhodnutí sa vyhnete:

  • Vyrubeniu úrokov z omeškania. Odďaľovaním platby miestnych daní sa vystavujete riziku vyrubenia úrokov za každý deň omeškania s platbou. 
  • Výkonu exekučného konania. Daňové exekučné konanie sa najčastejšie vykonáva zrážkami zo mzdy, z dôchodku a iných príjmov, z účtu daňového dlžníka alebo zadržaním vodičského preukazu. V exekučnom konaní, ktorého výkonom je poverený súdny exekútor, platí dlžník aj trovy.
  • Zriadeniu záložného práva k vašej nehnuteľnosti. S nehnuteľnosťou, ktorá je predmetom záložného práva, je možné akokoľvek nakladať len s predchádzajúcim súhlasom správcu dane.

Ak Vám nebude doručené rozhodnutie do vlastných rúk najneskôr do konca mája, pravdepodobne máte aktivovanú elektronickú schránku na portáli Slovensko.sk a rozhodnutie Vám bolo doručené tam. Skontrolujte si ju! Pozor, elektronická schránka nie je emailová adresa.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.