Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Do jarnej časti ligy nastúpil MFK s novým trénerom

VIDEO
Dátum: 29.03.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1946
Do jarnej časti ligy nastúpil MFK s novým trénerom

Vladimírom Helbichom.

Pred úvodným výkopom prvého jarného kola si domáci futbalisti, funkcionári a diváci uctili minútou ticha pamiatku pána Ing. Rudolfa Podobu, bývalého primátora mesta Handlová.

Domáci futbalisti na prvé majstrovské stretnutie nastúpili proti TJ Plevník-Drienové s novými futbalistami a novým trénerom pánom Vladimírom Helbichom, avšak na druhej strane im chýbali dlhodobo zranení, či chorí Martin Smidka, Gabriel Drexler, Dávid Rosival a Mário Smidka. Úvodné minúty stretnutia mali typický znaky prvého kola. Zabezpečená obrana z obidvoch strán, snaha neurobiť chybu, neinkasovať.

Prvá vážnejšia nebezpečnejšia akcia domáceho mužstva, odvážny prienik Baču až do pokutového územia hosťujúcich futbalistov sa končil faulom a nariadením pokutového kopu. Pokutový kop premenil strelou do pravého dolného rohu odchovanec nášho „baníka“, ktorý následne prešiel mládežníckymi akadémiami Podbrezovej a Pohronia, Adam Uhliarik – 1:0. Po inkasovanom góle sa postupne prebúdzali hosťujúci futbalisti, ktorí sa dostávali k streleckým pokusom a vypracovávali si i gólové príležitosti. V 29. minúte získal loptu Michal Buday, postupoval sám na domáceho brankára, avšak ten perfektným čítaním hry a výborným vybehnutím gólovú príležitosť kanoniera hostí zneškodnil. V 31. minúte po individuálnej akcii letel strelecký pokus Andreja Budaya vedľa ľavej žrde domácej brány.

Po opatrnom úvode druhého polčasu v 51. minúte po prihrávke Kamdema polostrela - polocenter Kurinca letel nad bránu hosťujúcich futbalistov. V 58. minúte po individuálnej akcii hosťujúceho Kušniera a jeho streleckom pokuse k pravej žrdi opäť predviedol výborný zákrok domáci brankár Madarász. V 70. minúte po prihrávke Stanislava Budaya strelecký pokus Michala Budaya kryl domáci brankár Madarász. V 72. minúte po prihrávke Kurinca strelil Jakubis nad bránu hosťujúcich futbalistov. V 73. minúte využil Peter Ďurkech nedorozumenie domácej obrany a zvnútra pokutového územia strelou k pravej žrdi vyrovnal stav stretnutia na 1:1.

V záverečných minútach sa obidve mužstvá uspokojili s deľbou bodov. V prvom jarnom kole sme videli, po opatrnom začiatku, svižný futbal s gólovými príležitosťami na obidvoch stranách. Výborné výkony podali domáci brankár Marek Madarász ako i hosťujúci brankár Miroslav Motúz.

Záverom ďakujeme fanúšikom domáceho „baníka“ za povzbudzovanie počas celého stretnutia.

Handlovčania vedia držať krok s najlepšími

Na pôde vedúceho mužstva tabuľky TJ Nový Život Veľké Uherce odohralo naše mužstvo vyrovnané futbalové stretnutie. Domáci futbalisti ukázali, že i bez svojho najlepšieho strelca, Rudolfa Kováča, (ktorému želáme v mene MFK Baník Handlová skoré uzdravenie), vedia využiť každé zaváhanie súpera a nekompromisne potrestať gólom.

Úvod futbalového stretnutia bol vyrovnaný, hosťujúci futbalisti streleckými pokusmi Valacha a Jakubisa sa presvedčili, že domáci brankár Pavel Kováč má stále vysoké kvality. Domáci futbalisti sa snažili nabiehať do pokutového územia najmä po pekných prihrávkach Cígera, ktoré likvidoval hosťujúci brankár Madarász. V 19. minúte domáci futbalisti využili nepresnú rozohrávku hosťujúcich futbalistov a Marián Baliansky peknou strelou k pravej žrdi otvoril skóre stretnutia – 1:0.

Vzápätí pekný strelecký pokus domáceho Cígera letel tesne vedľa pravej žrde hosťujúcich futbalistov. V 23. minúte centrovaná lopta Mariánom Belianskym letela cez celé pokutové územie hostí. V 40. minúte po štandardnej situácii domácich futbalistov a závere v pokutovom území hostí trafil Michalík ľavú žrď brány hostí. V druhom polčase sa ukázala vysoká taktická vyspelosť domácich futbalistov, ktorí sa bezhlavo nepúšťali do útočenia a hosťujúcich futbalistov okrem hlavičky Maruniaka, po priamom kope Bugára, ktorá letela vedľa ľavej žrde brány domácich futbalistov, k ničomu nebezpečnému nepustili.

Centrované lopty domácich do pokutového územia brankár hostí Madarász v spolupráci s obranou taktiež bezpečne likvidovali. Hosťujúci futbalisti ukázali, že pri plnení taktických pokynov a bojovnosti vedia držať krok i s najlepším mužstvom v súťaži. V konečnom dôsledku je víťazstvo domácich futbalistov zaslúžené. Kladom stretnutia je slušné povzbudzovanie fanúšikov obidvoch táborov. Ďakujeme za podporu fanúšikom, ktorí boli povzbudiť naše mužstvo.

Stretnutie 18. kola V. ligy Sever odohráme v sobotu 26. marca o 15.00 hod. na FŠ v Handlovej s mužstvom TJ Slovan Zemianske Kostoľany. Veríme, že prídete v čo najväčšom množstve povzbudiť našich futbalistov.

Igor Belák

Ako hodnotí zimnú prípravu tréner?

Príprava bola podľa Vladimíra Helbicha pomerne krátka. „Po pandemických opatreniach sme začali až 15. januára. Počas dvoch mesiacov sme sa borili s úzkym kádrom, aj štyri prípravné zápasy odohralo mužstvo bez jediného hráča na striedanie. Hráči, ktorí tvoria kostru mužstva zostali v kádri a ja sa budem opierať o ich herné kvality. Presvedčili ma aj v prípravných zápasoch.“ Do kádra pribudli traja mladí hráči, Kristián Santa, Adam Uhliarik a Michal Kurinec. „Verím že nám pomôžu a budú posilami. V prípravných zápasoch po dvoch vysokých prehrách s Nitrianskymi Sučanmi a Ladomerskou Vieskou odohrali chalani dva kvalitné duely z našej strany proti Prievidzi s remízou a s víťazstvom proti Kamencu,“ povedal Vladimír Helbich, ktorý okrem najvyššej slovenskej súťaže hral aj v zahraničí. Trénoval Prievidzu, Liptovský Mikuláš a Senicu.

FB Futbalová Handlová

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.