Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aké podujatia chystá mestská knižnica v marci - mesiaci kníh?

Dátum: 03.03.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1029
Aké podujatia chystá mestská knižnica v marci - mesiaci kníh?

Okrem iných aj Deň ľudovej rozprávky a súťaž s ilustráciami od detí. 

Pred nami je mesiac, ktorý je už tradične zameraný na knihy a čítanie. Sme radi, že po dvoch rokoch neľahkej doby, ktorú prežívame, sa budú uvoľňovať covid opatrenia a naša knižnica môže opäť ponúknuť svojim návštevníkom nielen vypožičiavanie kníh, ale aj podujatia, ktorými chceme prezentovať knihy, čítanie z nich, autorov, významné udalosti a zaujímavosti zo sveta knižníc.

Týždeň slovenských knižníc

Prvý marcový týždeň sa zapájame do celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktorého vyhlasovateľom je Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Téma „Týždňa“ je „EKO knižnice“, ako sa šetrne správať k životnému prostrediu rozoberieme na besede s pozvaným hosťom, ale aj zážitkovými čítaniami z tematicky zameraných kníh.

Pre deti

V tomto mesiaci nás už tradične najviac navštevujú deti základných a materských škôl. Pre nich pripravujeme slávnostné zápisy za čitateľov, informatické hodiny o knižnici.

Deň ľudovej rozprávky - súťaž!

K tradičným podujatiam mesiaca patrí Deň ľudovej rozprávky, vyhlásený na počesť nášho rozprávkara Pavla Dobšinského. My ho oslávime výtvarnou súťažou.

Den_ľudovej_rozprávky_Kniznica_marec_2022

 

Pre dospelých

Našich dospelých čitateľov potešíme novými knihami, zakúpenými z finančných prostriedkov získaných z projektu „Čítanie je in“, ktorý podporil Fond na podporu umenia MK. 

nove_knihu_1

nove_knihy_2

Výročie mestskej knižnice

25. marca oslávi knižnica 99. výročie založenia. Je už tradíciou, že v tento deň naša knižnica odpustí čitateľom všetky poplatky za oneskorené vrátenie kníh. Pre tých, ktorí doteraz váhajú stať sa čitateľmi knižnice, ponúkame v tento deň zápisné zdarma.

Veríme, že si naši návštevníci vyberú z ponúkaných aktivít a nových titulov kníh a veríme, že naše plány neprekazí ďalšia vlna koronavírusu a my sa už budeme stretávať s našimi čitateľmi bez obmedzení.

Navštívte knižnicu. Oslávte s nami Marec-mesiac knihy.

kolektív mestskej knižnice Handlová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.