Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pivovar Baník získal dotáciu takmer 200 tisíc eur

Dátum: 23.02.2022
Počet videní: 3731
Pivovar Baník získal dotáciu takmer 200 tisíc eur

Handlovský pivovar rozšíri sortiment.

Ponúkať bude pivá nefiltrované, nepasterizované, rôznej stupňovitosti, pivo s rôznymi príchuťami aj nízkoalkoholické pivo.

Handlovský pivovar Baník získal dotáciu na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu regiónu horná Nitra. Cieľom projektu je rozvoj podnikania a zvýšenie konkurencieschopnosti podniku ROYAL DATA GROUP EUROPE s.r.o., ktorá prevádzkuje remeselný minipivovar Baník v Handlovej.

Predmetom projektu je nákup technológií, ktorá umožnia výrobu nových produktov, ako aj inováciu a rozšírenie výrobného procesu
piva. Výroba by sa tak mala rozšíriť o 10 x 2 000 litrov. Novým produktom v ponuke pivovaru 
bude macerované pivo - bylinné, korenené, ovocné. Vďaka rozšíreniu výrobných a skladovacích kapacít plánuje variť a ponúkať viaceré druhy pív: nefiltrované, filtrované, nepasterizované rôznej stupňovitosti - 11° a 12° svetlé pivo plzeňského typu, pšeničné 12° belgického typu, 14° svetlé pivo typu IPA, nízkoalkoholické pivo 6° ochutené a iné. Okrem toho plánuje variť rôzne sezónne špeciality - rôzne príchute a rôzne stupňovitosti. Zároveň tak vznikne jedno pracovné miesto pre osobu zo znevýhodnených sociálnych skupín.

Schválená celková výška oprávnených výdavkov projektu je 233 007 eur, z toho schválená výška nenávratného finančného príspevku je 198 056 eur a výška spolufinancovania z vlastných zdrojov by mala dosiahnuť 34 951 eur. Začiatok realizácie hlavných aktivít projektu bol plánovaný na september 2021, projekt pivovaru však bol schválený až koncom novembra 2021. Celková dĺžka realizácie hlavných aktivít projektu je 12 mesiacov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.