Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Redaktori a redaktorky zo ZŠ Mierové námestie bodovali v celoslovenskej súťaži

Dátum: 03.02.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1276
Redaktori a redaktorky zo ZŠ Mierové námestie bodovali v celoslovenskej súťaži

Pro Slavis je súťaž školských a triednych časopisov. 

Žiaci z našej školy opäť bodovali v celoslovenskej súťaži školských a triednych časopisov Pro Slavis so zahraničnou účasťou, ktorá je organizovaná Domom Matice slovenskej v Žiline. Do spojeného ročníka 2020 a 2021 bolo zaradených až 190 časopisov, takže konkurencia bola naozaj veľká. Komisia odborníkov rozhoduje o ocenení na základe kvality a originality časopisov. Ak príspevky nie sú dostatočne dobré, cenu v danej kategórii neudelí.

Deti zo školského klubu so svojimi Novinami ŠKD získali ocenenie už piatykrát za sebou. A to nie hocijaké. Vo svojej kategórii triednych časopisov v základnej škole im odborná porota udelila úžasné prvé miesto. Malí redaktori a redaktorky sa zo svojho úspechu veľmi tešia a už pripravujú nové číslo časopisu. V šikovnosti však nezaostávajú ani žiaci druhého stupňa našej školy. Za svoj veľmi pekný časopis Úsmev pravidelne získavajú krásne umiestnenia v súťaži. V tomto ročníku je to 4. miesto v kategórii školských časopisov, ktorá má najviac zástupcov. Ich články a príspevky si všetci môžete prečítať aj na stránke našej školy. Všetkým redaktorkám a redaktorom gratulujeme a tiež všetkým žiakom a žiačkam, ktorí svojimi prácami robia skvelé meno nielen našej škole, ale aj nášmu mestu.

Mgr. Janka Valuchová, ZŠ Mierové námestie

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.